Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Vezi ce amendă rişti dacă nu înlături zapada şi gheaţa din faţa proprietăţii!

TÂRGOVIŞTE: Vezi ce amendă rişti dacă nu înlături zapada şi gheaţa din faţa proprietăţii! 

zapadă târgovişte 7

A nins noaptea-trecută şi la Târgovişte! Administraţia locală, aşa cum ne-a obişnbuit în ultimii opt ani, a acţionat eficient, astfel că nu au apărut probleme deosebite. Odată cu prima zăpadă, poliţiştii locali din Târgovişte au demarat şi ei campania de informare a cetăţenilor cu privire la obligaţiile ce le revin pe timp de iarnă.

Conform unei hotărâri a Consiliului Local din anul 2002, asociaţiile de locatari sau de proprietari, dar şi persoanele fizice şi juridice din municipiul Târgovişte au obligaţia să îndepărteze zăpada şi gheaţa imediat după depunere sau până la ora 10:00 dimineaţa de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează. În caz contrar, vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă între 100 şi 200 de lei.

Potrivit aceleiaşi hotărâri, zăpada sau gheaţa rezultate „se depozitează la o distanţă de 0,30 m de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş. De asemenea, acolo unde la parterul imobilelor funcţionează societăţi comerciale, obligaţiile prevăzute mai sus revin acestora, pe toată durata funcţionării lor. În restul timpului această obligaţie revine asociaţiilor de locatari sau de proprietari şi respectiv locatarilor”.

Adaugă un Comentariu

*