Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 29, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TÂRGOVIŞTEA, în circuitul principelui Radu la aniversarea celor 150 de ani de regalitate în România

TÂRGOVIŞTEA, în circuitul principelui Radu la aniversarea celor 150 de ani de regalitate în România 

principele radu 9

Principele Radu al României a efectuat astăzi o vizită la Târgovişte. Turul întâlnirilor l-a pornit la Crucea Roşie Dâmboviţa, unde oaspetele regal a fost primit de Gheorghe Popescu, directorul filialei Dâmboviţa şi de membrii comitetului conducere. Principelui Radu i s-au prezentat departamentele instituţiei, după care a dialogat cu reprezentanţii Crucii Roşii despre activitatea desfăşurată.

principele radu 3

Următoarea oprire, la Primăria Târgovişte, unde a fost întâmpinat de primarul interimar Cristian Stan şi de viceprimarul Tudorică Răducanu. Reprezentantul Casei Regale a României a privit cu încântare „Sala Forentină” a instituţiei, bucurându-se de faptul că arhitectura şi decoraţiunile nu au fost alterate de modernitate.

„Sunt mulţi ani de când am intrat aici pentru prima oară şi mă reîntorc şi admir cât de frumos s-a păstrat o pagină de patrimoniu românesc. Sunt mândru că există la noi astfel de locuri”, a mărturisit principele Radu.

principele radu 2Edilul interimar Cristian Stan i-a dăruit Alteţei Regale „Enciclopedia Târgoviştei” şi i-a lansat invitaţia de a reveni în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, unde va fi totdeauna bine primit.

Principele Radu a spus că vizita la Târgovişte reprezintă o dorinţă împlinită a familiei regale care, în aceste zile premergătoare sărbătoririi a 150 de ani a Casei Regale şi a fondării statului român modern, a hotărât să fie prezentă în cât mai multe locuri simbolice pentru ţară.

Totodată, principele a lansat, tuturor românilor care vor să fie alături de Casa Regală a României cu ocazia aniversării a 150 de ani, invitaţia de a veni pe 10 mai la Castelul Peleş.

principele radu 1

„Porţile se deschid de la ora 5 după-amiază, nu numai pentru liderii comunităţilor sau pentru vârfurile societăţii civile, ci pentru fiecare român care vrea să fie alături de noi”.

De la Primărie, Princepele Radu, însoţit de Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a ajuns la Curtea Domnească, unde a plantat doi platani, dăruiţi de Pepiniera Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

Înainte de a pleca spre sediul Arhiepiscopiei, unde era aşteptat pentru scurte discuţii de către mitropolitul Nifon, principele Radu a intrat şi în Biserica Domnească, unde a primit lămuriri despre istoricul acestui aşezământ de la Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Muzeal.

Vizita la Târgovişte s-a încheiat la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu”, unde au fost lansate volumele „Regalitatea, astăzi” şi „Margareta – mărturia unui sfert de veac regal”.

principele radu 4 principele radu 5 principele radu 6 principele radu 7 principele radu 8

Adaugă un Comentariu

*