Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » Târgoviştenii din Micro II se războiesc cu Primăria pentru o grădiniţă

Târgoviştenii din Micro II se războiesc cu Primăria pentru o grădiniţă 

Între Asociaţia de Proprietari nr. 120 şi Primăria Târgovişte s-a declanşat un adevărat război. Preşedintele Ion Stancu, având în spate peste 100 de familii, a solicitat administraţiei publice locale să amenajeze în fosta centrală termică de cartier o grădiniţă, având în vedere că în Micro II nu există o asemenea unitate de învăţământ. „Avem peste 150 de copii. Fiecare părinte i-a înscris pe unde a putut. La diferite grădiniţe din oraş. Au probleme să-i ducă, să-i aducă”, spune Ion Stancu.

Primăria construieşte Centru Social

Primăria nu a ţinut cont de propunerea oamenilor, făcută cunoscută încă din 2008. A decis să transforme locaţia respectivă într-un Centru Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost, proiect finanţat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. „În ceea ce priveşte dorinţa dumneavoastră, Primăria Târgovişte va urmări liniile de finanţare, atât interne, cât şi externe, iar în momentul în care vor exista domenii de intervenţie ce permit o astfel de investiţie va fi demarat un proiect pentru cartierul dumneavoastră”, le-a comunicat primarul Gabriel Boriga locuitorilor din Micro II. S-a motivat şi cu faptul că spaţiul respectiv nu întrunea condiţiile necesare construirii unei grădiniţe. Oamenii nu vor să renunţe. Sunt decişi să informeze Ministerul Muncii cu privire la faptul că „SC Termica deţine utilaje termice, pompe, schimbătoare de căldură, iar HG 930/2005 interzice construcţia Centrului Social în astfel de condiţii”, afirmă Ion Stancu.
Până când va găsi Primăria Târgovişte bani pentru o grădiniţă în Micro II, un particular a luat iniţiativa şi va construi în cartier o unitate de învăţământ preşcolar privată.

Adaugă un Comentariu

*