Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TAXE DE ŞMECHERIE: Capii Barourilor încalcă flagrant libertatea de exercitare a profesiei de avocat

TAXE DE ŞMECHERIE: Capii Barourilor încalcă flagrant libertatea de exercitare a profesiei de avocat 

avocat anghelus

Conducerea Baroului Dambovita s-a intrunit luni, 30 iunie 2014, pentru a discuta cazul avocatului Ion Gabriel Anghelus, care a avut curajul sa ceara socoteala liderilor UNBR pentru „taxele de smecherie”, reprezentand cota individuala obligatorie, pentru fondul de pensii al Casei de Asigurari a Avocatilor, despre care a avertizat ca oricand ar putea disparea, dar si pentru deciziile Uniunii de excludere din profesie a avocatilor care nu isi plateasc biruririle. Sedinta s-a desfasurat cu usile inchise si nici pana la acest moment nu se stie ce decizie s-a luat in cazul avocatului Anghelus, potrivit LUmea Justiţiei.

Intre timp, avocatul Ion Gabriel Anghelus continua „Jihadul” inceput impotriva practicilor din UNBR si isi sustine cu tarie convingerile ca liderii UNBR trebuie sa plece de la varful Uniunii, ca taxele percepute sunt ilegale si trebuie desfiintate, dar si ca trebuie facute demersurile legale in asa fel incat avocatura sa redevina profesia liberala, asa cum ar trebui sa fie si in prezent. A facut acest lucru si in cadrul unui interviu pe care l-a acordat publicatiei Romnewsmedia, si pe care vi-l prezentam in randurile urmatoare:

Domnule avocat, mediei internationale nu-i vine sa creada ce se intampla in Romania, Cum sa izbucneasca o insurectie, o intifada a avocatilor impotriva sefilor breslei aparatorilor?

Cum sa va spun, nu sunt primul si nici ultimul avocat care se razboieste cu UNBR… din cauza incalcarilor flagrante a LIBERTATII DE ABSOLUTE de EXERCITARE a PROFESIEI de AVOCAT garantate de primul principiu al Cartei CCBE s-au mai “razboit” in instantele nationale si la CEDO peste 1000 de avocati in Romania cu mentalitatile si actele “daunatorilor” profesiei din conducerea UNBR… Capii UNBR delireaza tot felul de reguli idioate si nu inteleg ca nu pot sa infranga niciodata dreptul la libertatea profesionala absoluta a niciunui avocat in Europa. Daca primul principiul al Cartei drepturilor avocatului spune ca nimeni nu poate sa afecteze libertatea avocatului, Despre ce mai vorbim? Trebuie sa le desenez?

Textul de lege incalcat de capii UNBR este clar: “Avocatul trebuie sa fie liber in sens politic, economic si intelectual atunci cand actioneaza in cauza clientului sau, cand acorda consultatii sau cand isi reprezinta clientul. Aceasta inseamna ca avocatul trebuie sa fie independent fata de stat sau de alte interese puternice si nu trebuie sa permita ca aceasta independenta sa fie compromisa de presiuni nepotrivite din partea asociatilor sai”.

De ce ?… pentru ca in toata lumea civilizata exista doar doua mari categorii de agenti ai statului de drept – agentii statului ( toti functionarii publici de la presedinte guvernanti, pana la magistrate si politisti , etc ) si pentru civili agentul apararii drepturrilor si libertatilor civile ale cetatenilor – avocatul. Ori in acest sistem este de inteles de ce avocatul trebuie sa fie intangibil in profesie si nu poate fi constrans nici de autoritati nici chiar colegii avocati cand profeseaza. CCBE trebuie sa sanctioneze de indata UNBR. Exista reguli intangibile ale drepturilor avocatilor si cetatenilor in legatura cu profesia si cu justitiabili aparati de avocati. Orice ingerinta in ele atrage nulitati absolute .

Va asumati in integralitate raspunderea? Pareti destul de sigur pe argumentele dumneavoastra! Unde este problema cea mai grava reclamata de profesie in tara si la autoritatile europene?

Desigur ca imi asum raspunderea tuturor actiunilor mele legitime de aparare si de contra-atac judiciar pentru ca sunt foarte multe fapte de incalcare a dreptului UE de catre UNBR. Cea mai grava se refera la folosirea ca instrument nazist, strict punitiv a unui text de lege – art 28 lit c din Legea nr. 51/1995 care este total inferior Constitutiei si Tratatelor Internationale , un text care desfiinteaza insasi avocatul in integralitatea lui umana si profesionala prin aceasta idiotenie de “ suspendare din calitatea de avocat” si-l transforma intr-o biata marioneta de sclav pe plantatia UNBR/CAA, prin ingerintele neperimse in dreptul la munca/profesie, in viata privata si in anumite drepturi de proprietate specifice profesiei, un text atat de sub uman, incat pe buna dreptate il denumesc nazist fiind niste norme ilegale fara nici o legatura cu limitele superioare ale dreptului European, prin care UNBR anuleza atat dreptul omului la subzistenta din venitul din munca si chiar sursa subzistentei din munca profesionala. Este intolerabil sa avem legi naziste si scalvagiste in Romania anului 2014.

De ce denumiti aceste norme naziste, sclavagiste?

Ca sa priceapa tampitii care au legalizat… ilegalitatile! Astea nu sunt legi. Potrivit dispozitiilor si metodelor sub umane ale textului “nazist” UNBR avocatii sunt tatati ca doar ca o sursa de venit intr-ul singur lagar de concentrare profesionala, fiind executati silit direct prin “eutanasiere” profesionala, pe persoana fizica, vorba lui Vanghelie. Intreb Comisia europeana MCV si autoritatile prin sesizarile facute de ce permite UNBR abuzul impotriva drepturilor avocatilor prin legi si hotarari jurisdictionale mai prejos decat standardele tratatelor internationale? De ce executa de capul lui oamenii in sfidarea codului de procedura civila. Avocatii in procedura executarii unor creante la darile profesionale sunt singuri discriminati fiind sub nivelul celorlalti cetateni ai Romaniei. Ce este cu tigania asta normativa de abuz tipic de stabor profesional care impune si executa cu de la sine putere taxe si penalitati la bani neincasati in schimbul “permisului” la munca in profesia de avocat. O tampenie care dureaza de peste 15 ani in Romania. Nu-i posibil sa se continue asa. Mai mult Consiliul Concurentei inca din 2009 refuza UNBR dreptul la preturi minimale pentru serviciile avocatiale, intr-o econimie capitalista de piata.

Mai mare tampenie nu exista. Aici si functionarii UNBR se fac vinovati de grava neglijenta in serviciu pentru ca nu au atacat refuzul autoritatilor pentru a avea preturi de piata la serviciile avocatiale asa cum exista in toate tarile civilizate spre exemplu in Italia. Toturi aici nu este numai o chestiune de bani ci este vorba de idiotenie si de incalcarea Ordinii de drept Europene , care nerespectare a acestor principii minimaliste, afecteaza drepturi si libertati fundamentale intangibile ale omului si avocatului profesionist. Eu spun ca nu este lege tocmai ca acest instrument nazist este o grava faradelege, iar asta o va mai spune CEDO deoarece a mai spus-o deja in cauza Mateescu contra Romania in ianuarie 2014.

Cum faradelege, cand capii UNBR sustin ca e lege prin Hotararea UNBR nr. 1005/2014 si trebuie respectata iar Curtea Constitutionala inca nu a declarant textul “nazist “ ca neconstitutional?

Este doar o chestiune de timp si de stiinta de carte, anul acesta voi dovedi cat de nazist este acest text de lege iar autoritatile se vor grabi sa-l desfiinteze de rusinea Europei si sa oblige UNBR sa inceteze cu abuzurile impotriva avocatilor.
Tineti minte: Norme si legi aveau si otomanii cand luau haraci si nazistii si apartheid-ul si mafia docherilor din sindicatul crimei, cand daca nu cotizai nu aveai acces la drepturi si la un loc de munca / libertate economica pe teritoriul sindicatului. Pana si comunistii aveau legi unde ati uitat ca obligau taranii la cote de produse fixe dar nerealizate in gospodaria proprie. Da, erau legi in sensul legii insa astazi sunt inacceptabile in Europa pentru a fi aplicate in contra drepturilor fundamentale ale omului. Astazi asa ceva este inadmisibil in Ordinea de drept Europeana.

Nu uitati ca si guvernul a introdus tot felul de taxe forfetare si dupa ce a bagat in faliment sute de mii de agenti economici a retras legea. A fost o imensa greseala. Ori, cota asta la avocati tot o taxa forfetara este. Nimic altceva.

Se incalca principiul prioritatii standardelor inale ale legilor europene – (art. 20 din Constituție) (1) Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte. (2) Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile.

Cum a fost posibil ca autoritatile romane sa nu opreasca la timp greselile si toate incalcarile reclamate chiar de cetatenii avocati romani? Cum s-au pierdut procesele?

Amintesc ca majoritatea avocatilor romani vatamati de UNBR fie au fost infranti, de mentalitatile comunistoide din instante si din UNBR, fie avocatii au ramasi distrusi pe viata pentru ca nici macar nu au luptat pentru drepturile lor fundamentale la munca si profesie, victime fiind astazi cca 760 de oameni, conform datelor oficiale ale UNBR si abia o mica minoritate, pe care deja ii numeri pe degete… au invins UNBR-ul la CEDO, sau in instantele de contencios administrativ din tara, imi vine in minte acum de ex cauza Mateescu la CEDO iar de cateva zile cauza Bostina in Romania, doua cauze recente, acum in 2014… Cinste lor si total respect profesional! Jos Palaria!

Cum credeti ca veti invinge abuzul? Ce va determina sa fiti increzator ca veti castiga cauzele dvs si libertatile profesiei pentru colegii avocati?

Simplu de tot … Ridicand in instantele civile nulitatile absolute iar in penal trimiterea in judecata a infractiunile savarsite de capii UNBR, toate desfasurate public in fata opiniei presei si Uniunii Europene pentru ca toata Europa sa afle rezultatele negative, naziste ale incalcarilor flagrante a legii de catre functionarii UNBR savarsite atentie … chiar din omisiunea tuturor autoritatilor romane. Vreau sa terminam cu mentalitatile comunistoide din Romania. Din atitudinea gresita a autoritatilor de pana acum nici macar nu au idee cat de grav este si ce ii asteapta pe functionarii romani pentru incalcarile naziste pe care le savarsesc impotriva avocatilor romani…
Metaforic pot sa afirm ca daunatorii profesiei de avocat “si-au facut-o cu mana lor” deoarece si-au …“minat” singuri, “campul de lupta judiciara” prin faptele de folosire excesiva a abuzului cutumelor idioate de legiferare si executare, astfel incat, la orice miscare in front, vor sfarsi aruncati in aer, de propriile lor greseli… Problema lor…

Tot este campionatul mondial de fotbal, sa inteleg ca isi dau singuri autogoluri in meciul cu dvs?

Ca sa folosesc un calambur, deja sunt campioni “autogolgeteri de 15 ani” prin “goliciunea nazista” a incalcarilor drepturilor avocatilor in Romania! Datoria mea profesionala de avocat a fost destul de simpla sa identific unde este vinovatia daunatorilor si cuibul faptelor idioate, prin care incalca drepturilor avocatilor. Nu-mi ramane decat sa trimit din Cerul Patriei si Uniunii Europene “fulgerele” judiciare ale JIHADULUI dreptatii si legalitatii JUDICIARE, pana la predarea neconditionata a daunatorilor profesiei de avocat. In rest odata reinstaurata Ordinea Europeana, “daunatorii” vor plati paguble si vor ”arde” singuri in “iadul” remuscarilor greselilor savarsite.

M-ati lasat mut de uimire,… nu cred ca litigiul pare atat atat de simplu … Eu cred ca glumiti … trebuie sa recunosc forta argumentelor juridice, dar mai ales cea a pamfletului cu care aparati profesia prin toate mijloacele juridice si mediatice impotriva “daunatorilor profesiei”

Normal, pamfletul ca specie umoristica este si o supapa de refulare legitima a of-urilor oricarui roman neaos si obidit. Doar prostii si dictaturile cenzureaza umorul, insa acum vreau sa va mai “ servesc” inca un pamflet , relativ la tampeniile UNBR: “Daunatorii”, sunt deja ridicoli pentru ca in calitate de “sefuleti” ai “samurailor” luptelor judiciare daca mai continua sa-si injunghie aparatorii, pe la spate cu sabia boanta a legilor/ deciziilor idioate de luare fara drept a “vietii profesionale” a “samuraiului”, cu siguranta ca intr-o zi va izbucni o revolta de de JIDAD cand unul sau mai multi samurai mai bine pregatiti, asa dintr-o miscare, harst,.. ii lasa umiliti pe toti “sogunii prafuti ”, punand pe fuga cetele lor de ciraci. Cand samurai vor vedea cum sut umiliti si li se incalca codul bushido de catre shogunii prafuiti ii vor expia de urgenta.

Eu zic ca prima lor greseala a fost sa se dea in stamba cu ipocrizia puterii lor absolute de viata si de moarte asupra “vietii profesionale” a avocatilor arogandu-si puterea de a modifica oricand codul “samurailor” cand de fapt ar trebui in primul rand sa respecte cu sfintenie un singur lucru din… el, Libertatea absoluta a profesiei – art 1 din Carta CCBE.

UNBR trebuie sa-si recunoasca cat mai curand greselile iar capii care le-au savarsit sa se retraga sfiosi de pe scena conducerii, pentru ca daca continua calcarea oamenilor in picioare in Romania si in UE, isi vor pierde functiile cu drept de apel la… seppuku-ul propriile lor vieti profesionale…

Un nou esantion savuros de spirit pamfletar,.. Bine , bine, dar…

Te rog nu ma intrerupe…. Poanta cea mai tare este ca acesti “shoguni prafuiti” ai dreptului mioritic chiar nu stiu ce ii asteapta, in vremurile astea moderne, in care nu se pot adapta datorita mentalitatilor invechite, pentru ca “feudalii” astia se asteapta sa se dueleze intr-un cadru procesual fanariot construit de ei, insa in timpurile moderne nu mai tine… pentru ca Uniunea Europeana este cu ochii pe ei, atat de grave sunt incalcarile naziste si mai mult in era tehnologiei, internetului , a informatiei si a exploziei protectiei drepturilor omului, daunatorii habar nu au de unde le vin peste noapte niste rachete balistice trimise de avocati din zona organismelor europene cu efecte transante care vor “ remodela” implacabil tot “habitatul” profesiei pe care acum se cred stapani absolutisti.

Nu va este frica de reflexele criminale si de mentalitatile neocomuniste ale daunatorilor profesiei? Va credeti cel mai tare “samurai “ din Romania?

Gluma e gluma, insa eu voi lupta pana la capat chiar si de unul singur cu tot sistemul sa aduc linistea, legea si dreptatea in casa avocatilor din Romania, in lumina Vietii si Ordinii de drept Europene, sunt obligat de acesti daunatori ai profesiei sa ma apar sis a contra-atac tocmai pentru ca am si un proiect de lege si un scop nobil, sa apar prin actiunile mele legitime intreaga profesie de ingerintele aberanteale UNBR in viata avocatului roman.

Nu ma pretind nici “ultimul samurai” si nici nu umblu la mine cu “butonul nuclear” in buzunar, pentru noi avocatii romani detinem toate “armele” legale si dreptul la opinie publica si de ce nu avem pana la urma absolut toate mijloacele democratice de afirmare a drepturilor omului care trebuie folosite cu curaj si iscusinta profesionala. Este adevarat ca datorita cutremurului“ JIDADULUI” vor exista pierderi colaterale pentru tot felul de vinovatii la toate speciile de “daunatori” pentru ca se va lasa cu destituiri de functionari besmetici care au gresit sau au dormit in post vis-a-vis de problemele deosebit de grave ale avocaturii in Romania.

Dincolo de optimismul contagios va amintesc ca, pana la viitoarea victorie judiciara a dvs (in tara ori la CEDO) nu va temeti ca pentru ati facut mai multe plangeri penale direct capilor UNBR acestia instinctiv vor incearca sa se razbune atat de tare incat deja au dat ordine sa va execute, incercand sa convinga tot sistemul sa reactioneze impotriva dvs?

Nu am de ce sa ma tem pentru ca gangsterismul mafiot este infractiune, cu atat mai mult este o grava infractiune ca functionarul sa faca pe teroristul abuziv ad-hoc incercand din functia detinuta si faca dreptate singur prin razbunari mai mult ori mai putin dolosive.

Se sustine tot de mai multe voci ca avocatii nu sunt functionari publici?

Este o confuzie inadmisibila demna de un repetent la drept. Avocatii in exercitarea profesiei sunt independenti nefiind asimilati functionarilor publici, insa cand oricare dintre avocati indeplinesc functii in aparatul de interes public UNBR/CAA si emit acte administrative si jurisdictionale este evident ca sunt indiscutabil calificati ca fiind functionari in sensul dispozitiilor art 175 C.pen. In plus se cunoaste ca unele fapte de restrangere ilegala drepturi profesionale deja au fost condamnate in in 2014 de instantele de contencios administrativ inclusiv de CEDO- Cauza Mateescu. Vinovatii trebuie sa plateasca personal, nu de la bugetul contribuabilului. Nu exista dubii ca sunt functionari publici, cu raspundere penala in sensul legii. Nu este abuz civil de drept si este abuz in serviciu si alte infractiuni in legatura cu serviciul. Parchetul poate colecta toate probele din patrimonial UNBR/CAA pentru a atrage raspunderea pentru orice fapte concurente ale functionarilor UNBR/CAA in legatura cu serviciul de conducere si administrarea a drepturilor si fondurilor avocatilor. A venit ziua Legii si Dreptatii avocatilor in Romania.

Cum veti face fata de unul singur?

Mizez pe faptul ca buna-credinta nu a murit in Romania cat mai ales pe solidaritatea tuturor profesiilor juridice impotriva abuzurilor de orice fel a oricarui functionar.Mizez pe colegii avocati care abia dupa ce se vor informa in profunzime asupra aspectelor juridice fundamnetale ridicate de mine, ca avem nevoie de modificarea legii si ca intentionez printr-un Proiect de lege sa aduc o disciplina financiara moderna si rezonabila profesiei de avocat care sa aduca venituri constante dar si sa protejeze toate fondurile CAA si UNBR, vor lupta decisive si instinctiv pentru recastigarea Ordinei europeane de drept alaturi de mine, in scopul nobil al “dreptatii si libertatii” profesiei de avocat in Romania. Totul este posibil suntem singura si cea mai puternica profesie in materie de litigii din Romania si nu concept sa nu invingem in justitie si in fata oricaror mentalitati abuzive a functionarilor statului roman. Mai mult, rog sa se retina ca pe mine nu ma intereseaza de niciun fel de vreo functie de conducere in UNBR. Pentru ca vreua sa raman toata viata un avocat independent si liber pe piata avocaturii din Romania. Isi revine economia romaneasca cand vom face ordine in ea. Voi reusi pentru ca deja ma ajuta toate greselile savarsite de functionarii UNBR, eu descoperind cum tot mai multi functionarii din UNBR/CAA sunt vinovati pe langa altele si de savarsirea infractiunii de omisiune a sesizarii din oficiu a infractiunilor ( art 292 C.pen) si oricand pot raspunde potrivit unor fapte determinate impotriva mea, oricand, dupa caz si pentru savarsirea infractiunii de razbunare pentru ajutorul dat justitiei – (art 274 C.pen).

Este problema lor, topaie pe un “camp minat” de propriile lor fapte care nu vor mai putea fi eludate de aici incolo pentru ca deja le-am pus in reflectorul justitiei nationale si europene.

Totusi curajul dvs va poate aduce consecinte grave…

Da deja simt pe “propria piele”presiunile si incalcarile nejustificate ale drepturilor mele. Autoritatile vor trece mai devreme sau mai tarziu la cele mai drastice masuri legale impotriva daunatorilor profesiei. Tocmai pentru ca faptele lor au devenit mult prea grave ca se nu se vada in toata Europa cu ochiul liber. In plus Ombudsmanul European si Comisia MCV vor dori sa cunoasca indeaproape toate incalcarile autoritatilor romane a drepturilor avocatilor si a Dreptului Uniunii in materie.

Pana la Dumnezeu te mananca sfintii, …chiar credeti ca veti scapa victorios din aceasta incercare profesionala?

Da, cu siguranta, desi adesea si eu ma indoiesc cand ma bantuie obloseala, daca voi avea forta si intelepciunea necesara sa merg pana la capat. – Insa nu am incotro, am decis sa lupt si trebuie sa lupt, nimeni nu-ti recunoaste drepturile doar cat i se cuvin. Totul si drepturile fundamntale s-au obtinut prin lupta asa cum le cunoastem astazi. Dreptatea si adevarul se obtin greu. Insa eu, asemenea talcului din povestea “Hainele imparatului “ – si “un inger a strigat” : “ Capii UNBR sunt dusi cu capul” am cerut : luati masuri !… Cineva trebuia sa strige public : “ stop joc”… “vrem Dreptate si libertate avocatilor romani”. Daca nu eram eu, era altul. Restul vine de la sine si vom trasi si vom vedea desfasurarea “ ostilitatilor “ judiciare impotriva daunatorilor profesiei. Mai grav este ca, autoritatile romane cu atributii in asigurarea ordinii de drept europene nu s-au sesizat din oficiu in toti acesti 15 ani fata de de incalcarile flagrante si publice de drepturi fundamentale ale avocatilor savarsite de functionarii UNBR. Au fost executati golaneste peste 760 de oameni, ceea ce este dosebit de grav. Garantiile constitutionale si europene au ramas litera moarta de lege in fata dictaturii idioate a UNBR. Vor fi cutremure in toate structurile statului. Vinovatii vor fi treziti din “somnul ratiunii” tocmai pentru motivul infestarii cu “monstri” a vietii judiciare romanesti.

 

Adaugă un Comentariu

*