Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Tehnocraţi?!? Nici măcar… diletanţi!

Tehnocraţi?!? Nici măcar… diletanţi! 

Sursa foto: media.hotnews.ro

Sursa foto: media.hotnews.ro

Ar fi incorect dacă am pune pe acelaşi plan capacităţile personale reale ale premierului Cioloş si epigonii din „armata de strânsură” de care s-a înconjurat, afirmă cei avizaţi, din supuşenie si nicidecum din convingere.

Recentele demisii si revocări a patru (4) miniştri, la care se adăugă o serie de alţi înalţi funcţionari, pentru a nu mai reaminti jalnicele tentative de desemnare, moarte în faşă, a unui june-prim, fost reclamă la chiloţi – propus la portofoliul Sănătăţii – şi o lugubră si dezagreabilă figură expirată, simbol al incompetenţei crase – propusă la Justiţie – sunt cea mai edificatoare mărturie a faptului că, din nefericire, am avut, cu toţii, dreptate.

Nu am cuvinte pentru a saluta şi a mulţumi aşa cum se cuvine jurnaliştilor, pentru a elogia rolul determinant al mass-media, fiindcă doar în urma dezvăluirilor incendiare păpuşarii au fost nevoiţi să dea înapoi.

Dar, asemenea Hidrei de la Lerna, nu au abandonat. Dimpotrivă. Interesele lor sunt mult prea mari, imense – de ordinul sutelor de milioane de euro, dacă nu mai mult – aş zice chiar vitale pentru ei şi ceilalţi membri ai caracatiţei infracţionale care a sufocat si secătuit România post-decembristă.

Dovada cea mai elocventă a acestei triste realităţi, a faptului că şi aceste două portofolii trebuiau ocupate de către nişte simple marionete, îl constituie chiar cei desemnaţi apoi, în plină noapte, în catastrofă – d-l Achimaş Cadariu, în sfârşit demisionar şi d-na Prună, încă, până când oare, în funcţie.

Dar despre un ministru al agriculturii, ce se lăfăie încă în fotoliul moale al funcţiei nemeritat ocupate, autoproclamat în modul cel mai sfidător „epidemiolog” în plină oroare a copilaşilor morţi fără vină, despre familiile lor veşnic îndoliate, victime „colaterale” ale circuitului banilor murdari, ale incompetenţilor promovaţi exclusiv pe criterii strict politice – pardon, care prin merite individuale au promovat „prin concurs” (aida-de, s-o creadă cine vrea, eu nu, iar ca mine sunt milioane) în modul cel mai „corect şi onest” – îşi mai aminteşte cineva? Eu, da. Noi, da. Ei, nu.

Suntem îndreptăţiţi să ne punem întrebarea legitimă: CINE a avut interesul ca ministerele să fie „oferite” unor incompetenţi? CINE si-a permis să propună, cu complezenţa vinovată a aleşilor poporului, un alt incompetent notoriu, fără studii terminate, la cârma TVR? CINE trage, în realitate, sforile? PÂNĂ CÂND va continua oare arleziana incompetenţilor cu aere de falşi profesionişti, de pretins „tehnocraţi”, dar care nu sunt nici măcar diletanţi?

Domnule Cioloş, personal vă consider onest. Vă rog, nu vă dezonoraţi: daţi dovada a ceea ce sunteţi. Debarasaţi-vă de fariseii incompetenţi şi corupţi!

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFĂNESCU

Adaugă un Comentariu

*