Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » OBIECTIV: Românii plecaţi la muncă în afară trebuie determinaţi să revină acasă!

OBIECTIV: Românii plecaţi la muncă în afară trebuie determinaţi să revină acasă! 

Veaceslav Şaramet

Implicarea tinerilor în politică a reprezentat pentru PSD un deziderat pe care acum, înaintea de alegerile parlamentare din 11 decembrie, l-au îndeplinit. Pe listele de candidaţi, pe lângă oamenii cu experienţă ai partidului, se regăsesc foarte mulţi tineri cu reale aptitudini de politicieni, dornici să contribuie în mod direct la dezvoltarea socio-economică a ţării.

Veaceslav Şaramet este cel care deschide lista PSD pentru Circumscripţia Nr. 43 Diaspora. Tânărul candidat s-a născut în Republica Moldova, locuieşte de 10 ani în Bucureşti şi are dublă cetăţenie, română şi moldovenească. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, iar acum este medic stomatolog. Este legat sufleteşte de judeţul Dâmboviţa, fiind unul dintre promotorii înfrăţirii cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova, acolo unde, în satul Ruseştii Noi, Consiliul Judeţean Dâmboviţa construieşte o grădiniţă pentru copii.

Şaramet, în calitatea sa de viitor parlamentar, reprezentant al românilor care trăiesc dincolo de graniţă, doreşte să întreţină un contact viu, permanent, cu asociaţiile de români din Europa, să sprijine realizarea unor legături concrete între aceste entităţi şi autorităţi.

În opinia tânărului candidat, trebuie făcut totul ca românii plecaţi să muncească în ţările prospere ale Europei să revină acasă, să investească în ţară banii pe care au reuşit să-i economisească acolo.

Ca medic, Veaceslav Şaramet consideră că trebuie stopat exodul cadrelor medicale. De asemenea, ar trebui creat un program care să favorizeze întoarcerea lor acasă. Primul pas, condiţii de muncă şi salarii la nivel european pentru medici şi asistenţi.

Adaugă un Comentariu

*