Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TELEORMAN: 14 comune sub ape! Hidrologii au instituit COD ROŞU pe pârâul Câinelui

TELEORMAN: 14 comune sub ape! Hidrologii au instituit COD ROŞU pe pârâul Câinelui 

pompieri inundatii teleorman 1

La această oră, în județul Teleorman sunt afectate de inundații 14 comune, cu satele aparținătoare, după cum urmează: Tătărăștii de Sus, Tătărăștii de Jos, Trivalea Moșteni, Siliștea Gumești, Didești, Beuca, Ciolănești, Necșești, Drăcșenei, Talpa, Vârtoape, Olteni, Gălăteni și Bragadiru.

Potrivit rapoartelor operative primite de la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, situația totală a pagubelor produse de inundații se prezintă astfel: case inundate – 25; teren arabil – 1438 ha; curţi inundate – 440; anexe gospodăreşti – 216; păşuni si fânețe – 762 ha; păduri – 46 ha; DC – 21,85 km; DJ – 5,45 km.

Cu toate că nu s-au înregistrat pagube materiale în zona municipiului Roșiorii de Vede, azi-noapte, la ora 23.00, s-a luat preventiv decizia evacuării a 35 de persoane din locuințele aflate în zona inundabilă a râului Vedea. 13 persoane (7 adulți ți 6 copii) au fost cazate în Adăpostul Temporar din municipiul Roșiorii de Vede, acestea urmând să se reîntoarcă la locuințele lor în cursul zilei de astăzi. Celelalte 22 de persoane au refuzat cazarea pe motiv că vor merge la rude, în oraș.

Adaugă un Comentariu

*