Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » TELEORMAN: „Acum ştii! Tu alegi!”, proiect pentru prevenirea victimizării elevilor

TELEORMAN: „Acum ştii! Tu alegi!”, proiect pentru prevenirea victimizării elevilor 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: informatiadesud.ro)

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman a derulat, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Şcolar, proiectul integrat de prevenire a infracţionalităţii şi victimizării elevilor „Acum ştii! Tu alegi!”.

Au fost organizate 54 de activități, la care au participat 856 elevi din clasele a IX-a, și 6 activități de care au beneficiat 102 cadre didactice (profesori, diriginți, consilieri psihologi). În cadrul întâlnirilor a fost prezentat beneficiarilor un “ABC juridic”, aducându-li-se la cunostință noțiuni legate de fapte antisociale, infracțiuni, contravenții, răspundere juridică, urmări și riscuri legate de faptele incriminate de lege dar și recomandări cu privire la prevenirea antivictimală, în special pe linia prevenirii violenței în școli, traficului de persoane și exploatării sexuale.

„Pentru evaluarea calitativă a activităților și îmbunătățirea acestora pe viitor a fost aplicat un chestionar de feed-back. Analiza răspunsurilor a relevant faptul că majoritatea elevilor a apreciat foarte mult proiectul, calitatea informațiilor și dezbaterilor, claritatea prezentărilor și materialele oferite. S-a apreciat de către participanții elevi și cadre didactice că activitățile sunt extrem de benefice pentru mulți copii, fiind prima dată când primesc informatii pe aceste teme. Elevii au considerat că timpul alocat acestor activități este insuficient, propunând continuarea proiectului pe parcursul anului școlar viitor”, informează IPJ Teleorman.

Adaugă un Comentariu

*