Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » TELEORMAN: Au ajuns în judeţ microbuzele şcolare de la ministerul lui Dragnea

TELEORMAN: Au ajuns în judeţ microbuzele şcolare de la ministerul lui Dragnea 

Foto: adevarul.ro

30 de microbuze pentru transportul elevilor către şcoală vor ajunge, anul acesta, în Teleorman. Predarea primului lot de 100 de microbuze şcolare achiziţionate în conformitate cu O.U.G. nr. 12/04.07.2013, de către Ministerul Dezvoltării a avut loc astăzi, 23.07.2014, în prezenţa primului ministru Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea şi în prezenţa autorităţilor beneficiare, scrie Adevărul. La eveniment au fost prezenţi şi cinci primari din Teleorman, primii beneficiari ai programului derulat de ministerul lui Dragnea. Este vorba despre primarii comunelor Gratia, Orbeasca, Saelele, Ţigăneşti şi Vităneşti.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a solicitat Ministerului Dezvoltării 35 de maşini pentru a acoperi necesarul de microbuze din comunele teleormănene unde încă mai sunt probleme cu transportul elevilor către şcoală. În final, a fost aprobată alocarea unui număr de 30 de microbuze pentru Teleorman. 18 microbuze şcolare vor ajunge în judeţ în prima etapă de distribuire, stabilită pentru intervalul iulie-septembrie. Restul de 12 maşini vor ajunge în Teleorman în cadrul celei de-a doua etape, prevăzută pentru intervalul octombrie-decembrie.

Maşinile a căror repartizare către beneficiari a început astăzi sunt microbuze cu o capacitate de 16+1 locuri, achiziţionate la o valoare unitară de circa 26.784 euro.  Fondurile sunt asigurate din vânzarea de certificate verzi, conform OG 12/2013. Microbuzele de fabricaţie Opel au propulsie asigurată cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcţie de tip servoasistat, sistem de frânare ultramodern, cu asistenţă la frânare de urgenţă, sistem de antipatinare a roţilor, sistem electronic de control al stabilităţii. Livrarea către beneficiari se face cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, microbuzele având o garanţie de cinci ani în limita a 150.000 km.

Adaugă un Comentariu

*