Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » TELEORMAN: Avocatul expert în legumicultură pledează excelent pentru pasiunea sa, munca pământului!

TELEORMAN: Avocatul expert în legumicultură pledează excelent pentru pasiunea sa, munca pământului! 

cezar aspra teleorman avocat agricultura 5

Pentru mulţi ar părea de necrezut că un tânăr avocat, cu cabinet în Bucureşti, jurist cu perspectivă, se ocupă şi cu legumicultura în comuna natală, Piatra, din judeţul Teleorman. Replicile unora au sunat de genul „la ce îi mai trebuia agricultură, ca avocat poate trăi destul de bine, fără griji şi efort prea mare”.

Uite că Vili Cezar Aspra nu şi-a calculat viaţa după principiile comodităţii! Îi place să lucreze pământul. Este o pasiune pe care o moşteneşte de la părinţii săi şi l-am văzut pe Cezar lucrând împreună cu familia în solarii, la 50 de grade Celsius. Truda în condiţii extreme nu-l demobilizează. Ba, dimpotrivă, avocatul are de gând să-şi dezvolte şi mai mult afacerea.

Vili Cezar Aspra ne-a vorbit ca un adevărat agronom despre tehnologiile aplicate în legumicultură, despre soiuri, modalităţi de cultură, hibridări, randament, principii aplicate pentru dezvoltare, strategii de marketing. A pledat foarte bine pentru agricultură şi pentru pasiunea sa, legumicultura.

„Mă simt foarte bine aici. Pentru unii poate ar fi obositor să faci continuu naveta între Bucureşti şi Piatra. Pentru mine nu este. Fac totul cu multă pasiune. Sunt într-adevăr şi beneficii, dar pentru obţinerea câştigului trebuie să trudeşti, nu glumă”, ne-a spus Cezar.

cezar aspra teleorman avocat agricultura 1

Complexul legumicol pe care îl administrează se întinde pe circa cinci hectare. Lucrează împreună cu familia şi cu doi angajaţi permanenţi, oameni de încredere care ştiu să facă faţă problemelor atunci când el este plecat cu treburi la Bucureşti.

În perioadele de vârf, plantare, recoltare, Cezar Vili Aspra apelează şi la zilieri. Solariile deţinute de tânărul avocat sunt în permanenţă cultivate. În iarnă s-a pornit cu salată, apoi au urmat cartofii iar acum roşiile, pepenii galbeni, vinetele şi ardeii.

„Este mai greu cu livrarea produselor, cu pătrunderea pe pieţe, dar nu disperăm, încercăm să ne descurcăm. Legumele noastre sunt de o calitate deosebită”, ne-a mărturisit Cezar.

Avocatul a obţinut, printr-un proiect derulat prin APDRP, Măsura 112 – Instalarea tinerilor, 25.000 de euro, bani pe care i-a folosit pentru achiziţionarea unor centrale termice, sistem de ferti-irigare prin picurare şi o instalaţie de ceaţă.

„Am de gând să mai accesez fonduri europene pentru construcţia unui depozit cu atmosferă controlată. Mai am nevoie şi de maşini pentru transportul legumelor, maşini care să fie prevăzute cu sisteme de răcire. Mergem înainte, pas cu pas”, ne-a declarat Cezar Vili Aspra.

cezar aspra teleorman avocat agricultura 4 cezar aspra teleorman avocat agricultura 3 cezar aspra teleorman avocat agricultura 2

Răspuns la TELEORMAN: Avocatul expert în legumicultură pledează excelent pentru pasiunea sa, munca pământului!

  1. aspra nicolae

    Domnul avocat trebuie sa fie un exemplu pt toti locuitorii acelei asezari si nu numai,DE FAPT ACEST TINAR ESTE INZESTRAT CU O GENA DE IZBICENI………..semneaza..MOATA..

     

Adaugă un Comentariu

*