Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TELEORMAN: Bătrână de 85 de ani, salvată din casa cuprinsă de flăcări

TELEORMAN: Bătrână de 85 de ani, salvată din casa cuprinsă de flăcări 

incendiu teleorman 2

Pompierii teleormăneni au acţionat, în această dimineaţă, pentru stingerea a două incendii de locuinţă, în comuna Liţa şi oraşul Videle – Cartierul Tămăşeşti. În primul caz, focul a izbucnit de la un coş de fum neizolat termic faţă de materialele combustibile din apropiere. Pompierii din cadrul Detaşamentului Turnu Măgurele au reuşit să lichideze incendiul înainte de a se propaga la toată casa. A ars acoperişul din astereală din lemn învelită cu tablă, pe o suprafaţă de 10 mp.

Nu la fel de norocoasă a fost proprietarea unei case din Videle. Femeia, în vârstă de 85 de ani, a lăsat se pare nesupravegheat aparatul de gătit, care a aprins materialele combustibile din apropiere. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajare mare de fum, la nivelul bucătăriei și la acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor bătrânei, care prezenta arsuri de gradul I pe aproximativ 12% din suprafaţa corpului, la nivelul membrelor superioare, după care a transporta-o la spital.

incendiu teleorman 1

Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ o oră, pompierii reușind să salveze bunuri materiale apreciate la suma de 100.000 de lei. Intervenţia a fost îngreunată din cauza cantității mari de materiale combustibile și a lipsei surselor de apă. la faţa locului, au fost aduse progresiv forţe suplimentare, inclusiv Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Falck Petrom Videle. pagubele au fost estimate la suma de 20.000 de lei.

Adaugă un Comentariu

*