Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 11, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TELEORMAN: Comandantul-erou al pompierilor din Zimnicea a predat ştafeta tinerei generaţii

TELEORMAN: Comandantul-erou al pompierilor din Zimnicea a predat ştafeta tinerei generaţii 

comandant pompieri zimnicea pensie 1

Colonel Mihail Aristide Nicolau, comandant al Detaşamentului de Pompieri Zimnicea din anul 1992, a trecut în rezervă cu drept de pensie, începând cu data de 1 mai 2017. În structurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a activat timp de 32 de ani. În toată această perioadă, s-a remarcat prin dăruire, cinste, corectitudine, omenie. A acţionat cot la cot cu subalternii săi, fiind permanent un exemplu demn de urmat pentru colegi. În acest moment deosebit din viaţa comandantului pompierilor din Zimnicea, Biroul de Presă al ISU Teleorman rememorează două dintre multele intervenţii în timpul cărora col. Mihail Aristide Nicolau a fost eroul zilei…

comandant pompieri zimnicea pensie 2

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din orașul Zimnicea, a scăpat cu viaţă, după ce a căzut de pe o schelă într-un bazin cu smoală, datorită prezenţei de spirit a comandantului Mihail Aristide Nicolau, care a improvizat un sistem de hamuri din centurile pompierilor și l-a ridicat afară, încetul cu încetul, împreună cu membrii echipei de intervenţie, apoi l-au curățat rapid, înainte ca smoala să-i provoace vătămări suplimentare. Tot datorită acestui om, Ionuţ, băieţelul de 7 ani care obişnuia să se plimbe cu trenul din staţia CFR Zimnicea până la barieră pentru ca apoi să sară din mers este în viaţă şi îşi poate folosi mâna care i-a fost retezată când a fost prins sub roţi. Norocul lui Ionuţ s-a numit, cum spuneam, Mihail Aristide Nicolae, care se afla în zonă din pură întâmplare. Colonelul a preluat copilul în maşina personală şi l-a transportat la spital. Apoi, s-a întors să-i găsească braţul, pe care medicii au reuşit să-l conserve în gheaţă până la transferul băiatului în Capitală, unde a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale.

comandant pompieri zimnicea pensie 3

„La reușitele misiunilor încredințate pompierilor militari zimniceni, o contribuție foarte mare au avut-o și cei care au ieșit la pensie odată cu comandantul lor, respectiv: plt. adj.șef Ologeanu Nicu (27 de ani și 6 luni vechime), plt.adj. șef Stancu Petre Ion (26 de ani și 9 luni vechime), plt. adj șef Seba Marian George (26 de ani și 4 luni vechime), toți îndeplinind funcția de șef gardă intervenție (GIS), iar plt. adj. Sarcea Ionel Iliuță (peste 25 de ani vechime) pe cea de comandant de echipaj.

Întreaga viața și-au dedicat-o profesiei de pompier și oamenilor cu care au interacționat. Chiar și în momentele dificile, de cumpănă, au simțit că au o datorie față de oamenii pe care îi conduc, o responsabilitate față de cetățenii care cred în instituția pompierilor și au știut că trebuie să își exercite profesia cu demnitate și profesionalism. Împreună au reprezentat o echipă de profesioniști, bine pregătiți, receptivi, care au tratat mereu munca cu seriozitate și implicare, răspunzând prompt și operativ la toate apelurile, îndeplinindu-și misiunile cu conștiinciozitate și rigurozitate.

Suntem onorați de faptul că am avut șansa de a-i avea alături de noi, de a face parte din marea Familie a Pompierilor, o organizaţie puternică, cu istorie, cu oameni de la care poţi învăţa oricând lucruri bune, care iţi împărtăşesc din experienţa lor, oameni deschişi la a oferi şanse, oameni care ştiu să acorde încredere şi care îşi pun toată experienţa şi valoarea în slujba cetăţenilor. Suntem convinși că prin calitățile morale, modul de viaţă şi exemplul personal, colegii noștri, acum ieșiți la pensie, vor rămâne mesagerii salvatorilor teleormăneni în comunitățile din care fac parte. Dincolo de mulțumirile noastre, le dorim multă sănătate, liniște sufletească și momente calde alături de cei dragi, care le-au fost aproape în tot acest timp!”, se arată într-un comunicat al ISU Teleorman.

Adaugă un Comentariu

*