Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TELEORMAN: Consiliul Judeţean va beneficia de un sistem electronic de monitorizare ce va furniza informaţii în caz de dezastre naturale

TELEORMAN: Consiliul Judeţean va beneficia de un sistem electronic de monitorizare ce va furniza informaţii în caz de dezastre naturale 

Foto: adevarul.ro

Consiliul Judeţean Teleorman este principalul beneficiar al proiectului ” Îmbunătăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră”, finanţat din fonduri europene, având o valoare de 5,3 milioane de euro (84,82% fonduri europene şi 13% de la bugetul de stat), cu durată de implementare 24 de luni. Contractul de finanţare s-a semnat în luna iunie.

Proiectul presupune realizarea unui sistem electronic de monitorizare care va furniza informaţii în caz de dezastre naturale , inclusiv în caz de inundaţii, şi achiziţia de echipamente necesare pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Sistemul electronic de supraveghere a zonei transfrontaliere va avea zece posturi de alarmare a populaţiei în caz de pericol care vor fi amplasate în localităţile Islaz, Turnu Măgurele, Traian , Seaca, Viişoara, Fântânele, Zimnicea , Năsturelu, Bujoru şi Pietroşani. Tot sistemul va fi utilizat de către ISU Teleorman, unde va exista centrul de comandă şi control al operaţiunilor.

Prin intermediul aceluiaşi proiect se vor achiziţiona următoarele echipamente: scări de intervenţie auto, de intervenţie cu spumă de mare capacitate, macara platformă, microbuz cu 20 de locuri, barcă gonflabilă, autovehicule de primă intervenţie şi comandă, bărci pentru deplasarea pe râu, camioane de intervenţie, staţie de filtrare a apei,  două sirene, 10 staţii radio fixe, 20 de staţii radio portabile, laptopuri şi imprimante. Proiectul este realizat în cooperare cu Primăria Svishtov şi Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate – Filiala Călăraşi.

Sursa: Adevărul

Adaugă un Comentariu

*