Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » TELEORMAN: A dat contabilitatea pe agricultură şi s-a dovedit o afacere rentabilă!

TELEORMAN: A dat contabilitatea pe agricultură şi s-a dovedit o afacere rentabilă! 

agricultor zimnicea 1

Costel Emil Barbu din Zimnicea este un tânăr luptător pe frontul dur al capitalismului. A vrut să investească bani, muncă şi dragoste în agricultură şi a reuşit. A luat hăţurile afacerii din mâinile tatălui său şi conduce activitatea conştiincios, calculat, cu hărnicie.

Costel este licenţiat în Studii Economice, dar nu a vrut să devină contabil sau să ajungă să lucreze în sistemul bugetar.

„Am dorit să duc mai departe ceea ce a început tata, care a pornit cu treizeci de hectare, iar eu, acum, am ajuns la o sută şaptezeci”, ne-a spus Costel.

Fondurile europene au reprezentat pentru el o oportunitate. O cale sigură spre dezvoltare, spre succes, asta în condiţiile în care băncile nu prea se înghesuie cu finanţarea în sistemul agricol, mai ales când este vorba despre tineri aflaţi la început de drum.

„Dacă nu erau fondurile europene, APDRP-ul, nu mă descurcam. Nu aş fi putut să achiziţionez utilajele performante cu ajutorul cărora lucrez pământul exact ca la carte”, ne-a mărturisit Costel Emil Barbu.

livada zimnicea

A început cu un proiect pe Măsura 112 – Instalarea tinerilor, în valoare de 25.000 de euro. A achiziţionat cu fondurile obţinute un cultivator şi un atomizor pe care îl foloseşte în livada de peri pe care o întreţine ca un adevărat pomicultor şi care i-a adus importante beneficii băneşti.

Cel de-al doilea proiect, mai consistent, a avut în vedere cele 170 de hectare pe care le cultivă. Prin Măsura 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole, şi-a dotat ferma cu un tractor puternic, semănătoare pentru păioase, maşină de erbicidat, moară cu ciocănele, tamburi pentru irigaţii, plug etc. Valoarea proiectului a fost de 319.300 de euro, din care fonduri nerambursabile 128.750 de euro. Pentru depozitarea în condiţii bune a cerealelor, Costel şi-a cumpărat din Olanda, la mâna a doua, un depozit pe care l-a montat în curtea societăţii sale.

Tânărul este mulţumit cu ceea ce a realizat până acum şi este hotărât să mai acceseze şi alte fonduri europene.

depozit cereale zimnicea tambur irigatii

Adaugă un Comentariu

*