Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TELEORMAN: Două zile de COD ROŞU! Oamenii se aşteaptă la ce este mai rău

TELEORMAN: Două zile de COD ROŞU! Oamenii se aşteaptă la ce este mai rău 

inundatii teleorman 2

Autorităţile din judeţul Teleorman sunt în alertă maximă. Hidrologii au instituit COD ROŞU pe râul Vedea, valabil până pe 1 august, ora 14:00. De asemenea, s-a emis avertizare COD PORTOCALIU, valabilă tot până vineri, pentru râul Teleorman, amonte SH Tătărăștii de Sus, și pe afluenții râului Vedea. Fenomenele vizate sunt scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale Cotelor de Apărare.

La această oră, în județul Teleorman sunt afectate de inundații 15 comune, cu satele aparținătoare, după cum urmează: Tătărăștii de Sus, Tătărăștii de Jos, Trivalea Moșteni, Vedea, Balaci, Didești, Siliștea Gumești, Scurtu Mare, Beuca, Ciolănești, Necșești, Drăcșenei, Olteni, Gălăteni și Zâmbreasca.

Potrivit rapoartelor operative primite de la Comitetele locale pentru situații de urgență, situația totală a pagubelor produse de inundații se prezintă astfel: case inundate – 36; teren arabil – 1285 ha; curţi inundate – 455; anexe gospodăreşti – 189; păşuni si fânețe – 351 ha; păduri – 48 ha; DC – 15,05 km; DJ – 7,55 km.

De noaptea trecută, pompierii din Teleorman au fost sprijiniţi de colegii lor din Ialomiţa şi Călăraşi pentru a face faţă cu operativitate acţiunilor de salvare. În funcţie de evoluţia situaţiei din teren şi de complexitatea acţiunilor, aceştia vor desfăşura în continuare misiuni în sprijinul populaţiei din judeţul Teleorman. 

inundatii teleorman

Adaugă un Comentariu

*