Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TELEORMAN: Dunărea a inundat plaja şi pasarela de la Turnu Măgurele

TELEORMAN: Dunărea a inundat plaja şi pasarela de la Turnu Măgurele 

Foto: ziarulteleormanul.ro

Autorităţile din Teleorman sunt în alertă maximă după ce debitul fluviului Dunărea a crescut semnificativ. Plaja şi pasarela către ponton din Turnu Măgurele se află deja sub ape, iar în zona Islaz, la confluenţa Oltului cu Dunărea sunt probleme în ce priveşte starea digurilor. Aici, inundaţiile de luna trecută au creat o breşă în digul de pe malul stâng al Oltului şi există riscul ca apa să rupă digul şi să inunde terenurile din zonă, potrivit  Ziarul Teleormanul.

Forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, jandarmi, specialişti şi lucrători de la Apele Române din Teleorman, Olt şi Vâlcea au fost mobilizate în zonă. Prefectul judeţului Teleorman, Daniela Carmen Dan, a declarat că se lucrează la ridicarea unui dig de protecţie în spatele acestei breşe. De asemenea, se lucrează la supraînălţarea digului de pe malul drept al Oltului, în zona de curbură, cu saci cu pământ, tot aici lucrându-se şi la montarea unui hidrobaraj pe o lungime de aproximativ 200 de metri.

Potrivit hidrologilor, în zilele următoare debitul fluviului va creşte cu aproape 80% faţă de normal şi va rămâne ridicat timp de mai multe săptămâni.

Adaugă un Comentariu

*