Știri, Muntenia-Sud, România|marți, aprilie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TELEORMAN: Şefa de la Protecţia Copilului nu poate fi schimbată din funcţie, deşi este cercetată penal

TELEORMAN: Şefa de la Protecţia Copilului nu poate fi schimbată din funcţie, deşi este cercetată penal 

Foto: Adevărul

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, instituţie care are în subordine Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Teleorman, susţine că nu a primit nicio sesizare în legătură cu eventuale ilegalităţi desfăşurate în direcţie. Deocamdată, nu se pune problema schimbării directoarei suspectată de abuz în serviciu, pentru că legea nu permite acest lucru, scrie Adevărul.

”Nu am primit nicio sesizare, nici orală şi nici scrisă, în legătură cu anumite aspecte săvârşite cu încălcarea legii la această direcţie. Dacă aveam sesizări în sensul ăsta vreau să vă asigur că mă impicam şi luam măsuri ”, a precizat Adrian Ionuţ Gâdea.

CITEŞTE ŞI: „1.000 de euro şpagă pentru o adopţie! Directoarea DGASPC şi alţi 3 şefi din instituţie sunt cercetaţi de DNA”

Şeful Consiliului Judeţean susţine că a avut o discuţie cu directoarea Floarea Alesu, în care aceasta a respins toate acuzaţiile aduse.

”Am întrebat dacă are vreo legătură . Mi-a spus că nu are nicio implicare. Este încă sub control judiciar. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă în perioada următoare. În funcţie de ceea ce organele de urmărire penală vor decide, aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Noi va trebui să luăm măsuri în funcţie de ceea ce va decide ancheta în perioada următoare”

În ceea ce priveşte eventuala schimbare a directoarei aflate sub control judiciar, Adrian Gâdea a declarat că legea nu permite acest lucru şi , în consecinţă, Floarea Alesu nu poate fi schimbată :

”În momentul acesta, conform Legii 188 dumneaei nu poate fi suspendată. Începerea urmăririi penale nu este un motiv pentru ca dumneaei să fie suspendată din această funcţie”.

Adaugă un Comentariu

*