Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TELEORMAN: În comuna Beuca, administraţia locală stimulează cu bani naşterile şi căsătoriile

TELEORMAN: În comuna Beuca, administraţia locală stimulează cu bani naşterile şi căsătoriile 

Foto: ziarulteleormanul.ro

La propunerea primarului Aurelian Grigore, Consiliul Local al comunei Beuca, din judeţul Teleorman, a adoptat un proiect de hotărâre ce ar putea fi exemnplu de bună practică şi pentru alte localităţi din ţară. Autorităţile s-au gândit că natalitatea şi stabilirea tinerilor cupluri la ţară pot fi susţinute prin acordarea unor stimulente financiare. Prin urmare, cei care se căsătoresc prima dată primesc din partea administraţiei locale suma de 400 de lei. Demersul nu se opreşte aici. Potrivit ziarulteleomanul.ro, după căsătorie, cuplurile vor primi, pentru fiecare copil născut, câte 200 de lei, pe o perioadă de 5 luni, dar sunt luate în calcul nu mai mult de două naşteri. Pentru gemeni şi tripleţi, se plăteşte aceeaşi indemnizaţie, dar perioada de acordare creşte la 10 luni.

Aurelian Grigore, edilul de la Beuca, speră ca iniţiativa adoptată să conducă la creşterea natalităţii şi la întinerirea populaţiei din comună. Există însă şi obligaţii din partea beneficiarilor. De pildă, cel puţin unul dintre membri cuplului trebuie să aibă domiciliul în comună. De asemenea, părinţii trebuie să participe la cursurile şi seminariile de instruire sau de consiliere organizate pe teritoriul comunei, care au ca tematică îngrijirea şi dezvoltarea copilului, educaţia parentală etc. Totodată, cuplurile cu micuţi indemnizaţi de primărie trebuie să permită, ori de câte ori se impune, inspecţia efectuată de personalul din cadrul compartimentului de Asistenţă Socială.

Adaugă un Comentariu

*