Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » TELEORMAN: Investițiile în tehnologie, cheia succesului în avicultură

TELEORMAN: Investițiile în tehnologie, cheia succesului în avicultură 

ferma oua teleorman 3

La Drăgăneşti-Vlaşca, în judeţul Teleorman, s-a dezvoltat, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile obținute prin APDRP, o fermă pentru întreţinerea găinilor ouătoare super modernizată.

Balhis Alexy Antoine, reprezentantul societăţii SC A.T.Grup Prod SRL, a profitat de oportunitatea de a obţine bani europeni nerambursabili printr-un proiect derulat prin APDRP. Astfel, prin Măsura 121 – Modernizarea Exploataţiilor Agricole, a materializat un proiect în valoare de 2.693.106 de lei, din care fonduri nerambursabile 716.448 de lei.

Au fost achiziţionate utilaje şi echipamente de ultimă generaţie pentru sectorul avicol. Unitatea producătoare de ouă a cumpărat o linie pentru prepararea hranei păsărilor, o instalaţie de sortat şi ambalat ouă şi module pentru însilozat cerealele necesare în obţinerea concentratelor folosite în alimentaţia găinilor ouătoare.

ferma oua teleorman 2

Administratorul fermei avicole ne-a spus că, fiind vorba de investiţii mari, absolut necesare dezvoltării unităţii, fondurile europene obţinute prin APDRP au venit ca o bulă de aer.

În ferma de la Drăgăneşti sunt întreţinute circa 180.000 de găini. Puii de o zi sunt aduşi tocmai din Cehia şi sunt crescuţi în condiţii optime, în compartimente speciale, până ating maturitatea, apoi sunt transferaţi în halele destinate găinilor ouătoare, unde rămân pe producţie până la vârsta de 18 luni, după care populaţia de găini ouătoare este reîmprospătată.

Ouăle obţinute la ferma din Drăgăneşti-Teleorman sunt comercializate prin reţelele de supermarketuri din ţară, dar merg şi la export.

ferma oua teleorman 1

Adaugă un Comentariu

*