Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TELEORMAN: La Turnu Măgurele o mireasă minoră costă chiar şi 15.000 de euro!

TELEORMAN: La Turnu Măgurele o mireasă minoră costă chiar şi 15.000 de euro! 

Foto: realitatea.net

O veche tradiţie a romilor este cumpărarea miresei. Viitorii gineri sau familia acestora negociază preţul şi se ajunge la învoială. În ultimii ani, preţurile au crescut foarte mult. La târgul de mirese de la Baskovo, din Bulgaria, tinerii romi şi-au cumpărat anul trecut mirese cu preţuri de până la 25.000 de euro, scrie Turnu cu Ştiri.

La Turnu-Măgurele, la recenta nuntă de ţigani de pe strada Fraţii Goleşti, preţul miresei, o copilă de 12-13 ani, a ajuns la 14.000 de euro, o sumă foarte mare pentru zona Turnu.

De reţinut că mirele nu avea nici 12 ani, însă acest lucru nu contează la nunţile de romi. Chiar dacă tradiţiile ţigăneşti contravin legii şi bunelor moravuri, în România încă se acceptă aceste rămăşiţe ale Evului Mediu, când căsătoriile se efectuau fără să se ţină seama de interesul mirilor, numai părinţii fiind cei care câştigau dupa o asemenea căsătorie.

La nunta din Turnu, au cântat cunoscuţii manelişti Nicolae Guţă şi Ştefan de la Bărbuleşti, despre care se ştie că nu se mişcă fără 10-15.000 de euro de cântare.

Adaugă un Comentariu

*