Știri, Muntenia-Sud, România|luni, august 10, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SENTINŢĂ: Miliardarul Ioan Niculae a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare în dosarul „Mită la PSD”

SENTINŢĂ: Miliardarul Ioan Niculae a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare în dosarul „Mită la PSD” 

Foto: Mediafax (Silviu Matei)

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat joi – 2 aprilie în dosarul „Mită la PSD”. Decizia este definitivă. Prin urmare, Ioan Nicolae – considerat a fi cel mai bogat român – a ajuns după gratii, fiind condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare. În aceeaşi cauză au mai fost condamnaţi Bunea Stancu (3 ani de închisoare), Bogdan Teodorescu – directoral Insomar şi omul de afaceri Viorel Barac (2 ani de închisoare). Judecătorii de la Sectorul 1 deciseseră în noiembrie 2013 achitarea acestora, iar procurorii au înaintat recurs.

Potrivit acestora, în cursul anului 2009, Bunea Stancu, pe atunci şef al CJ brăila, şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al PSD Brăila pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae – patron Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD Mircea Geoană.

Ca să mascheze finanţarea ilegală a campaniei, a fost pus la punct următorul mecanism: Niculae trebuia să achite diverse plăţi către furnizorii de servicii care aveau legătură cu campania, inclusiv către institute de sondare a opiniei publice. Din suma negociată, susţine DNA, a fost plătită doar o tranşă, adică 150.000 de euro, sumă cu care Niculae a plătit un sondaj de opinie realizat fictiv de Insomar.

In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul PSD, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural.

Adaugă un Comentariu

*