Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » TELEORMAN: N-au miere câtă cere piaţa! Preotul din Stejaru practică apicultura împreună cu fiii săi

TELEORMAN: N-au miere câtă cere piaţa! Preotul din Stejaru practică apicultura împreună cu fiii săi 

apicultor teleorman

Familia preotului Şoica din comuna Stejaru, judeţul Teleorman, practică apicultura de peste 30 de ani, iar în momentul de faţă deţine peste 700 de stupi.

Ne-au spus oamenii că nu vor abandona niciodată această îndeletnicire, care a devenit bucăţică din existenţa lor şi vor să o ducă mai departe, din generaţie în generaţie. Acum cinci ani au aflat de fondurile europene nerambursabile ce puteau fi accesate prin proiecte derulate prin APDRP. Paul Cătălin Şoica, unul dintre fii preotului din Stejaru, s-a gândit că nu ar fi rău să-şi dezvolte afacerea profitând de această oportunitate. A elaborat un proiect pe Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri. A fost declarat eligibil şi i-a adus suma de 18.000 de euro, fonduri nerambursabile.

Banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea de stupi, rame, hrănitoare, faguri artificiali, centrifugă electrică şi alte elemente absolut necesare într-o exploataţie apicolă.

Oamenii sunt mulţumiţi, mai ales că, de câţiva ani, mierea are căutare. Preotul ne-a spus că nici nu au marfă pentru cererea existentă. Tocmai de aceea, feciorii săi vor să ajungă la o mie de stupi şi au achiziţionat deja teren pentru amplasarea adăposturilor pentru albine.

stupi albine apicultor teleorman 1

Adaugă un Comentariu

*