Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Teleorman » TELEORMAN: Premii pentru prietenii pompierilor care apăra viaţa cu propria viaţă

TELEORMAN: Premii pentru prietenii pompierilor care apăra viaţa cu propria viaţă 

concurs pompieri teleorman 4

Miercuri, 7 mai 2014, pe stadionul Grupului Școlar Tehnic din Alexandria, s-au desfășurat concursurile „Prietenii Pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața”, faza județeană, organizate de către Inspectoratul Școlar Teleorman în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

La concursul „Prietenii pompierilor”, s-au înscris la start 6 echipaje, 3 de băieți și 3 de fete, din cadrul a patru școli gimnaziale. Copiii au avut de susținut două probe, una teoretică – pe probleme din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor și una practică – pista cu obstacole și ștafeta de 400 m cu obstacole. Rezultatele obținute de echipajele participante au dovedit o pregătire solidă a tuturor elevilor, departajarea realizându-se în principal la cronometru, la diferențe mai mici de o secundă.

CÂŞTIGĂTORI

– băieți: locul I – Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea; locul II – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria; locul III – Școala Gimnazială ”Alexandru Colfescu” Alexandria; locul IV – Școala Gimnazială „Dan Berindei” Roșiorii de Vede (echipaj mixt).

– fete: locul I – Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea; locul II – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria; locul III – Școala Gimnazială „Dan Berindei” Roșiorii de Vede.

Concursul „Cu viața mea apăr viața” a avut la start nouă echipaje, șase din cadrul școlilor gimnaziale și trei liceale.  Obiectivele acestei competiții sportive au fost: dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar, cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență și formarea spiritului de solidaritate și implicarea individuală sau în echipă în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență.

CÂŞTIGĂTORI

– gimnaziu: locul I – Colegiul Național Unirea din Turnu Măgurele; locul II – Școala Gimnazială nr. 3 Zimnicea; locul III – Școala Gimnazială „Dan Berindei” Roșiorii de Vede; locul IV – Școala Gimnazială „Dan Berindei” Roșiorii de Vede (fete); locul V – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria; locul VI – Școala Gimnazială Smârdioasa.

– liceal: locul I – Colegiul Național Unirea din Turnu Măgurele; locul II – Liceul Teoretic Zimnicea; locul III – Liceul Teoretic Videle.

Pe lângă diplomele acordate de către reprezentanții Inspectoratului Școlar și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, echipajele câştigătoare au primit și sume de bani, puse la dispoziție de către Consiliul Județean Teleorman, respectiv 110 lei pentru locul I, 90 de lei pentru locul II și câte 50 de lei pentru locul III și mențiuni.

concurs pompieri teleorman 3 concurs pompieri teleorman 2 concurs pompieri teleorman 1 concurs pompieri teleorman 5

 

Adaugă un Comentariu

*