Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TELEORMAN: Prim adjunctul şi adjunctul şefului ISU, urmăriţi penal de procurorii militari DNA

TELEORMAN: Prim adjunctul şi adjunctul şefului ISU, urmăriţi penal de procurorii militari DNA 

Col. Mîrlogeanu Remus (dreapta) şi col.  Chivu Aurel (stânga) sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals

Prim-adjunctul şi adjunctul şefului ISU „A.D. Ghica” Teleorman şi şeful Centrului Operaţional (col. Mîrlogeanu Remus, col. Chivu Aurel şi lt. col. Hampu Vasilică) sunt cercetaţi sub control judiciar de către procurorii militari din cadrul DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Anchetatorii efectuează cercetări şi faţă de plt. adj. şef Ion Alexandru, subofiţer în cadrul ISU Teleorman. De asemenea, în aceeaşi cauză, s-a dispus reţinerea col. (r) Graure Petre – fost ofiţer la ISU Teleorman și administrator al unei societăți comerciale cu profil “furnizare servicii formare profesională”, precum şi a Doinei Jantea – administrator al unei societăți comerciale cu profil „furnizare servicii formare profesională”, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, respectiv abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit DNA, în perioada februarie – august 2014, inculpații Graure Petre și Jantea Doina, în calitate de administratori ai celor două societăți comerciale, au organizat un număr de șapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanți, în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire. Examinarea acestor persoane trebuia realizată de inculpații Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru și Hampu Vasilică, desemnați în acest sens de către comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica”.

În realitate, niciunul dintre cursanți nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică și practică.
De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea și desfășurarea cursurilor și examinărilor fiind false.

Prejudiciul estimat pentru perioada arătată se ridică la aproximativ 70.000 lei, constând în sumele de bani achitate de către cursanți, singurul scop al inculpaților fiind acela de a obține beneficii materiale pentru sine.

Inculpații Graure Petre și Jantea Doina vor fi prezentați astăzi Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Adaugă un Comentariu

*