Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » TELEORMAN: Primarul comunei Lisa, descoperit în conflict de interese de natură penală

TELEORMAN: Primarul comunei Lisa, descoperit în conflict de interese de natură penală 

agentia de integritate 1 k

Ageţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Băcanu Daniel Sorin – primar al comunei Lisa, judeţul Teleorman, a in fracţiunii de conflict de interese. Potrivit ANI, Băcanu a semnat, în calitate de primar, un contract de concensiune cu Asociația Crescătorilor de Animale Lisa, asociație în cadrul căreia a deținut calitatea de membru asociat și președinte.

Daniel Sorin Băcanu face parte din ultimul lot de aleşi, respectiv 28 (5 primari, 10 viceprimari, 12 consilieri locali și 1 consilier județean) pentru care Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese și a celor asimilate faptelor de corupție.

Din Regiunea Sud Muntenia, lângă primarul comunei Lisa, regăsim doi viceprimari şi doi consilieri locali.

Bivol Ligia – viceprimar al orașului Fundulea, județul Călărași, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2012 – 29 octombrie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic nr. 1 Fundulea.

Lazăr Nelu – viceprimar al comunei Plătărești, județul Călărași, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iulie 2012 – 30 iunie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Școlii cu clasele I-VIII Nr. 1 Plătărești.

Buzoianu Marius – consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Oltenița, județul Călărași, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. Electric Chance S.R.L.(societate în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat în perioada 28 octombrie 2009 – 22 ianuarie 2014), a furnizat Primăriei municipiului Oltenița, Unității de Asistență Medico Socială Oltenița și S.C. ECOSAL Servicii Oltenița S.R.L.(societate înființată de Consiliul Local Oltenița), bunuri/servicii/lucrări în valoare totală de 127.592,37 lei.

Olan Marian – consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Izvoarele, județul Giurgiu, s-a aflat în conflict de interese administrativ pentru că, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local prin care s-a aprobat cumpărarea de către Consiliul Local a unui teren în suprafață de 358,00 m.p., aflat în proprietatea persoanei evaluate și a soției sale. La data de 20 noiembrie 2008, ulterior adoptării acestei hotărâri, între Olan Marian și soția acestuia (în calitate de vânzători), pe de o parte, și Consiliul Local al comunei Izvoarele (în calitate de cumpărător), pe de altă parte, a fost încheiat Contractul de vânzare-cumpărare având ca obiect transmiterea dreptului de proprietate asupra imobilului în suprafață de 358 m.p. situat în intravilanul satului Izvoarele.

Adaugă un Comentariu

*