Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » REPORTAJ » TELEORMAN: Romii din Buzescu, vedete pentru Al Jazeera

TELEORMAN: Romii din Buzescu, vedete pentru Al Jazeera 

buzescu teleorman 1

Romii bogaţi din România au ajuns subiect de reportaj pentru presa internaţională. Jurnaliştii Al Jazeera au realizat un fotoreportaj în comuna Buzescu din Teleorman, cunoscută pentru palatele romilor, potrivit România TV.

„În comuna din sudul României, 35% dintre locuitori sunt romi. Cu toate acestea, spre deosebire de percepţia populară a romilor săraci, această comunitate este una îmbelşugată”, scriu jurnaliştii de la Al Jazeera.

În plus, jurnaliştii televiziunii arabe punctează că locuinţele impunătoare ale romilor au ornamente şi desene extravagante care necesită ani de construcţie. Nici maşinile nu au trecut neobservate, mai ales că romii din Buzescu au bolizi de lux precum Porsche sau Mercedes.

Jurnaliştii Al Jazeera au încercat să afle de unde îşi câştigă romii banii, însă nu au avut prea mult succes. Unul dintre ei a declarat că banii sunt strânşi din muncă, nicidecum din cerşit sau alte activităţi. Un alt rom bogat a recunoscut însă că îşi construiesc case imense pentru a-şi arăta avuţia.

buzescu teleorman 2

 

 

Adaugă un Comentariu

*