Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TELEORMAN: Topirea zăpezii pune în pericol zeci de case din Peretu! Pompierii sunt pe baricade

TELEORMAN: Topirea zăpezii pune în pericol zeci de case din Peretu! Pompierii sunt pe baricade 

Foto: www.stiriflux.ro

Ca urmare a topirii zăpezii şi a scurgerilor de pe versanţi, aproximativ 60 de gospodării din localitatea Peretu ameninţate să fie inundate au fost scoase din aria de risc ca urmare a intervenţiei prompte a pompierilor militari ISU, a reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Teleorman şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman.

Situaţia a fost verificată în teren de către prefectul judeţului – Carmen Daniela Dan, împreună cu inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă – colonel Sandu Liviu Sorinel, dar şi cu reprezentanţii SGA şi ANIF Teleorman.

De asemenea, în localitatea Lăceni, unde apa provenită din topirea zăpezilor şi a scurgerilor de pe versanţi a depăşit în unele zone aliniamentul drumului judeţean 504, s-a dispus executarea unor lucrări urgente de degajare a părţii carosabile cu sprijinul primarului localităţii Orbeasca, preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

În zonă s-a acţionat cu două buldo-excavatoare pentru lărgirea şi prelungirea canalelor de evacuare a apei, iar traficul a fost permanent monitorizate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alexandria.

Adaugă un Comentariu

*