Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TELEORMAN: Trei şefi de secţii şi un fost director medical, găsiţi în incompatibilitate

TELEORMAN: Trei şefi de secţii şi un fost director medical, găsiţi în incompatibilitate 

Foto: realitatea.net

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a trei șefi de secții în cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroşchia, Spitalului Municipal „Caritas” Roşiori de Vede şi Spitalului Orăşenesc Zimnicea. Cei în cauză au îndeplinit simultan şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale sau cabinete medicale individuale.

POPA CRISTIAN, şef secție Psihiatrie Acuți I în cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroșchia, se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 octombrie 2011, întrucât deține, simultan, funcțiile de șef secție și administrator la CABINETUL MEDICAL DR. POPA SRL, având ca obiect de activitate „activitãți de asistențã medicalã specializatã”.

ȘTEFÃNESCU MIHAI-IULIAN, şef secție Obstetricã-Ginecologie în cadrul Spitalului Municipal „Caritas” Roșiori de Vede, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2007 – 15 aprilie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al SC SALVAMED SRL și SC SALVAMED CENTER SRL.

PRETORIAN GABRIEL, şef de secție în cadrul Spitalului Orãșenesc Zimnicea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 iulie 2010 – 24 noiembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al SC PREMED SRL.

Potrivit ANI, s-a aflat în incompatibilitate şi fostul diector medical al Spitalului de Psihiatrie Poroșchia, LAZÃRESCU SORANA-MIHAELA, care a deţinut simultan, în perioada 10 octombrie 2011 – 10 octombrie 2014, şi funcţia de administrator unic al SC CABINETUL MEDICAL DR. LAZÃRESCU SRL, având ca obiect de activitate „activitãți de asistențã medicalã specializatã”.

Totodată, au mai fost declaraţi incompatibili alţi 11 actuali şi foşti şefi de secţii ori directori medicali din alte judeţele Caraş-Severin, Olt, Sălaj, Sibiu, Bistriţa-Năsăud şi Buzău.

Conform legislaţiei în vigoare, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încãlcarea obligațiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã si se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãții, funcției sau activitãtii respective. De asemenea, persoana fațã de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului.

 

Adaugă un Comentariu

*