Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » TELEORMAN: Zeci de gospodării inundate! Vezi situaţia pe fiecare localitate în parte!

TELEORMAN: Zeci de gospodării inundate! Vezi situaţia pe fiecare localitate în parte! 

inundatii teleorman 4

Precipitațiile abundente din ultima perioadă și revărsările unor râuri au afectat mai multe gospodării din județul Teleorman.

 • În comuna Siliștea Gumești, revărsarea râului Câinelui a condus la inundarea a 13 gospodării, 2 km de drumuri comunale și un podeț ce face legătura între cartierul de la vale și restul localității.
 • În comuna Vedea, sat Dulceanca, revărsarea râului Burdea a condus la inundarea unui pod, pe o suprafață de cca. 150 m, ce era construit provizoriu între cele două localități, rezultând restricționarea circulației pe acest sector. Accesul se realizează pe rute ocolitoare.
 • În comuna Dobrotești, ca urmare a precipitațiilor abundente și a revărsării râului Tecuci, au fost afectate 7 gospodării, dintre care 3 în satul Dobrotești și 4 în satul Merișani.
 • În comuna Didești, cu cele 3 sate aparținătoare, râul Tecuci și precipitațiile căzute sub formă de ploaie au inundat 9 gospodării și 25 de curți/grădini.
 • În comuna Tătărăștii de Jos au fost inundate aproximativ 10 curți/grădini și cca. 4,5 km de drum comunal.
 • În comuna Sfințești, revărsarea râului Tinoasa a produs inundarea a 18 gospodării.
 • În comuna Purani, au fost inundate 15 curți și două anexe gospodărești.
 • În comuna Trivalea Moșteni, au fost afectate de inundate din cauza precipitațiilor căzute 15 curți și 1 km de drum comunal.
 • În localitatea Beuca, revărsarea râului Burdea și scurgerile de pe versanții dealurilor au inundat 71 de gospodării și aproximativ 1,2 km de drum comunal.
 • În localitatea Beuca, satul Plopi, revărsarea râului Zâmbreasca și scurgerile de pe versanții dealurilor din apropiere au inundat 7 gospodării.
 • DJ 504, între localitățile Alexandria și Lăceni, a fost închis pe o porțiune de aproximativ 300 m, ca urmare a acumulărilor de apă din zonă, șoseaua fiind inundată.
 • În localitatea Frumoasa, din cauza precipitațiilor au fost inundate 31 de gospodării.
 • În localitatea Călinești, cu satele aparținătoare, râul Câinelui și scurgerile d epe versanți au inundat 19 curți, 3 anexe gospodărești și 3 km ai DJ 703.
 • În comuna Plosca, precipitațiile și scurgerile de pe versanți au inundat 41 de curți.
 • În municipiul Alexandria – 8 curți inundate.
 • În localitatea Poroschia, cu cele două sate Poroschia și Calomfirești, au fost inundate de căderile abundente de precipitații 22 de curți/gospodării.

 

Având în vedere că în localitățile afectate de inundații, sunt mai multe fântâni inundate, reprezentanţii ISU recomandă cetățenilor să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. În cazul în care au probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetățenii sunt rugați să apeleze imediat la sprijinul autorităților locale.

La această oră, în județul Teleorman, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervin pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, după cum urmează:
– în localitatea Trivalea Moșteni, Detașamentul de Pompieri Alexandria intervine cu un echipaj pentru evacuarea apei din mai multe curți inundate, cu ajutorul unei motopompe;
– în municipiul Alexandria, pe strada Ciocan, pompierii intervin cu o motopompă pentru scoaterea apei din mai multe curți inundate;
– în localitatea Scurtu Mare, Detașamentul de pompieri Videle acționează pentru evacuarea apei din trei gospodării, cu ajutorul unei motopompe;
– în localitatea Peretu, Detașamentul de Pompieri Roșiorii de Vede acționează cu trei motopompe, 3 subofițeri și un ofițer pentru evacuarea apei scurse de pe versanți, aceasta inundând mai multe curți;
– în localitatea Poroschia, 2 pompierii militari alexăndreni acționează cu o motopompă pentru evacuarea apei din curți;
– în municipiul Turnu Măgurele, pompierii militari acționează cu o motopompă și 2 subofițeri pentru evacuarea apei din curțile unor locuințe;
– în comuna Lunca, Detașamentul de Pompieri Turnu Măgurele acționează cu un autocamion, o motopompă și doi subofițeri pentru evacuarea apei din gospodării;
– în orașul Videle, pompierii acționează cu o motopompă și 3 subofițeri.

De asemenea, în comuna Poieni, sat Banov, Detașamentul de Pompieri Videle acționează cu 6 subofițeri, 1 camion și o barcă pneumatică pentru căutarea  fetiţei de 3 ani şi 5 luni, care a fost luată de apă în ziua de 5 decembrie.  Din păcate, copila nu a fost găsită nici în cursul zilei de ieri. Căutările au fost reluate astăzi de dimineață de către pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle, aceștia urmând a fi ajutați de doi reprezentanți ai unor firme de rafting profesionist, Aurelian C. și Cătălin C., care au în dotare două bărci tip rafting și o barcă gonflabilă. Până la această oră, copilul dispărut nu a fost găsit. Căutările vor continua.

Adaugă un Comentariu

*