Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TELEORMAN: Dosar penal pentru profesorul care făcea educaţie cu înjurături. UPDATE

TELEORMAN: Dosar penal pentru profesorul care făcea educaţie cu înjurături. UPDATE 

Foto: Adevărul

În urma articolelor apărute în presă în legătură cu profesorul de limba română de la Siliştea Gumeşti, Marian Ciobanu, acuzat că îşi bate şi jigneşte elevii, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman s-a autosesizat şi a luat măsuri împotriva dascălului. Profesorul s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă, scrie adevarul.ro

Din verificările efectuate a rezultat că profesorul de limba şi literatura romană la Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII Marin Preda din com .Siliştea Gumeşti, pe nume C. Marian de 61 ani, domiciliat în com. Siliştea Gumeşti, jud.Teleorman, în cursul lunilor martie-aprilie 2014, a jignit, adus injurii si lovit unii elevi în timpul orelor de dirigenţie, fiind diriginte la clasa a VII a dar  şi profesor de limba română. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de purtare abuzivă, conform art. 296 Cod penal”, a declarat Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a luat măsuri pentru rezolvarea situaţiei de la şcoala din Siliştea Gumeşti .

”Având în vedere incidentul de la Şcoala Gimnazială ”Marin Preda” din Siliştea Gumeşti între părinţii unor elevi şi profesorul de limba şi literatura română, Marian Ciobanu, o echipă de inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, împreună cu un reprezentant al D.G.A.S.P.C. Teleorman, s-a deplasat la unitatea de învăţământ pentru a verifica demersurile întreprinse de directorul şcolii, care trebuia să monitorizeze situaţia existentă şi să ia măsurile care se impun. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman va analiza în Consiliul de Administraţie managementul directorului unităţii de învăţământ, luând în considerare şi concluziile D.G.A.S.P.C., şi va hotărî în consecinţă, conform legislaţiei în vigoare”, transmite instituţia prin intermediul unui comunicat de presă.

Profesorul de limba română a intrat în concediu medical şi se pare că nu se va mai întoarce la şcoala unde a creat probleme.

Citeşte şi: „Copii din satul lui Marin Preda, educaţie printre înjurături şi aburi de alcool.Video!”

Adaugă un Comentariu

*