Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Andrei Voican, în finală atât la simplu, cât şi la dublu la Campionatul Naţional de Vară U12

TENIS: Andrei Voican, în finală atât la simplu, cât şi la dublu la Campionatul Naţional de Vară U12 

Andrei Voican (dreapta)

Tenismenul Andrei Voican (fav. 3) se comportă excepţional la Campionatul Naţional de Vară Under 12. Sportivul de la CS Târgovişte a urcat în ultimul act al competiţiei din Bucureşti, atât la simplu, cât şi în proba de dublu. Talentatul jucător, antrenat de Pompiliu Nedelcu, s-a calificat în finala de simplu, după ce l-a învins în semifinale pe Alin Fătu (fav. 1- AS Tenis Club Bucureşti), cu 7-5, 6-0. În meciurile din sferturi şi optimi, târgovişteanul a trecut de Mihai Coman (CSM Craiova) – 6-3, 6-2 şi de George Cosma (ACS Pro Sport) – 6-1, 6-1. În marea finală a turneului, Voican îl va întâlni pe David Manu (fav. 7 – Asociaţia TC Sun), jucător care l-a depăşit în semifinale pe Dario Ciobotaru (CS Dinamo Bucureşti), cu 3-6, 6-3, 6-1.

La dublu, perechea formată din Andrei Voican/ Bryan Baltă (Carpaţi Sinaia) a urcat în ultimul act, la capătul unei victorii categorice obţinute în semifinale (6-1, 6-0), în faţa binomului format din Dario Ciobotaru/ Alin Fătu (fav. 1). În finala de la dublu, Voican/ Manu va da peste Alexandru Giurea (CSŞ Petroşani)/ David Manu (TC Sun).

Pompiliu Nedelcu are încredere că elevul său va încheia în forţă cele două finale. „Totul va depinde numai şi numai de el. Până acum s-a prezentat foarte bine, iar acest lucru mă face să cred că mâine, în cele două finale, poate ieşi din nou câştigător”, ne-a declarat antrenorul lui Voican.

Tot mâine, în proba de dublu, un alt dâmboviţean, Vasile Duţă, va juca în meciul pentru locurile 3-4. Astfel, binomul format din Duţă/ Dragoş Cazacu (CS Ştiinţa CT) va da piept în acest joc cu perechea alcătuită din Dario Ciobataru/ Alin Fătu. La simplu, Duţă s-a oprit în sferturi, fiind învins de Dario Ciobotaru, cu 3-6, 7-5, 5-7.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*