Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Radu Papoe, campion absolut la Naţionalele de iarnă U14

TENIS: Radu Papoe, campion absolut la Naţionalele de iarnă U14 

SURSA FOTO: Gaby G. Photos

Şcoala târgovişteană de tenis s-a evidenţiat din plin la început de 2016. Radu Papoe a fost de neoprit la Campionatele Naţionale individuale de iarnă U14, câştigând două titluri de campion, atât la simplu, cât şi la dublu. La turneul de simplu, dâmboviţeanul a plecat din postura de favorit numărul 2, iar la final a terminat pe primul loc.

În ultimul act al concursului, Papoe l-a învins în trei seturi pe Sebastian Gima (LPS CSŞ Constanţa), cu scorul de 0-6, 6-2, 6-4. Primul set din disputa finală a fost singurul pierdut de dâmboviţean în cadrul întrecerii găzduite de Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti. Excluzând evoluţia din finală, unde a jucat cu mari probleme abdominale, dâmboviţeanul pierduse doar trei ghemuri, în celelalte partide.

medaliat la dublu

SURSA FOTO: Gaby G. Photos

 

Sportivul de la CS Târgovişte şi-a dovedit superioritatea şi în proba de dublu, unde a făcut pereche cu Nicholas Ionel, de la Al Body. Binomul târgovişteano-bucureştean a cucerit titlul naţional, după ce a trecut în finală de duo-ul format din Sebastian Gima/ Dragoş Popeangă (AS CS Tenis Masters), în două seturi, 6-3, 6-4.

Antrenat de tatăl său, Cătălin Papoe, şi de Sorin Erlic, talentatul tenismen târgoviştean reprezintă un jucător de bază al echipei naţionale a României U14, echipă ce va evolua în calificările Winter Cup (Grupa D – Istanbul), în perioada 5-7 februarie.

Cu un an în urmă, la categoria U12, un alt tenismen de la CS Târgovişte, Vlad Breazu, a reuşit să iasă tot de două ori campion naţional la Naţionalele de iarnă.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*