Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Sorana Cîrstea a câştigat Turneul ITF de la Bertioga

TENIS: Sorana Cîrstea a câştigat Turneul ITF de la Bertioga 

sorana 5

Sorana Cîrstea (243 WTA) a încheiat perfect luna ianuarie. Tenismena târgovişteană a câştigat Turneul ITF de la Bertioga, dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. În finala concursului din Brazilia, dâmboviţeanca a învins-o pe argentinianca Catalina Pella, cu scorul de 6-1, 6-7 (4), 6-3, la capătul a două ore şi 17 minute de joc.

După succesul înregistrat la Bertioga, Cîrstea a intrat în posesia a 50 de puncte WTA, care îi vor asigura urcarea în primele 230 de jucătoare în clasamentul mondial. Ultimul concurs câştigat de Sorana a fost în 2011, în Franţa, când târgovişteanca triumfa la Turneul ITF de la Limoge.

Prin cucerirea trofeului de la Bertioga, dâmboviţeanca a bifat al optulea titlu ITF din carieră la simplu şi un total de 22 de trofee, cu cele de la dublu. Cel mai preţios turneu la simplu adjudecat de Sorana a rămas cel de la Taşkent, din circuitul WTA, în 2008.

Pentru Sorana, finala de la Bertioga a fost a doua susţinută în Brazilia la începutul acestui an, după cea pierdută la Guaruja, săptămâna trecută.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*