Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Sorana Cîrstea a revenit în Top 90 WTA

TENIS: Sorana Cîrstea a revenit în Top 90 WTA 

AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Sorana Cîrstea continuă accensiunea în ierarhia mondială! Tenismena din Târgovişte a urcat la începutul acestei săptămâni, pe locul 86 în clasamentul WTA, după 97! La ce a arătat în primele şase luni, dâmboviţeanca lasă impresia că poate accede în primele 50 de jucătoare ale lumii până la sfârşitul anului. Reintrarea în Top 90 a fost posibilă datorită cuceririi a 78 de puncte WTA la Openul de la Mallorca.

Dâmboviţeanca a ajuns la turneul spaniol în sferturile de finală, fază în care a cedat în faţa sârboaice Jelena Jankovic. Pentru Sorana, turneul de la Mallorca a reprezentat ultimul concurs la care şi-a asigurat puncte WTA înainte de participarea la Grand Slam-ul de la Wimbledon, programat în perioada 27 iunie – 10 iulie. La întrecerea londoneză, Cîrstea se va afla pe tabloul principal al concursului.

Ultima dată când dâmboviţeanca s-a aflat în primele 90 de jucătoare ale lumii a fost în septembrie 2014, când aceasta s-a clasat pe 84. De atunci şi până la începutul lui 2016, Sorana s-a aflat într-un regres continuu, ce o dus-o să cadă la un moment dat pe poziţia 244 WTA! Dintre românce, în ierarhia WTA, înaintea târgoviştencei se află Simona Halep (locul 5), Irina Begu (27) şi Monica Niculescu (47).

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*