Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Sorana Cîrstea, în sferturi la Openul de la Mallorca

TENIS: Sorana Cîrstea, în sferturi la Openul de la Mallorca 

sorana 2

Sorana Cîrstea (97 WTA) se prezintă admirabil la Openul de la Mallorca, dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de euro. Astăzi, tenismena din Târgovişte s-a calificat în sferturile de finală ale concursului, după ce o obţinut o victorie spectaculoasă, în optimi, în faţa slovacei Daniela Hantuchova. În disputa cu numărul 163 mondial, dâmboviţeanca s-a impus la capătul a 75 de minute, cu scorul de 6-3, 6-4.

Cîrstea are parte de un parcurs excelent la Mallorca şi a ajuns la cea de-a cincea victorie. Până la succesul cu Hantuchova din optimi, Sorana a depăşit-o în primul tur pe rusoaica Yulia Putintseva, iar în calificările turneului a bifat alte trei rezultate pozitive. Interesant este şi faptul că toate victoriile obţinute la Mallorca au fost contabilizate în doar două seturi.

Târgovişteanca va da în sfeturi peste sârboaica Jelena Jankovic, jucătoare ce se află pe locul 25 în lume. Pentru a-şi asigura prezenţa în această fază, tenismena din ţara vecină a învins-o în optimi pe belgianca Elise Mertens, cu 0-6, 6-4, 6-3. Rezultate foarte bune bifate la turneul din Spania o vor duce pe Sorana să urce în top 90 WTA, începând de săptămâna viitoare.

Prin urcarea în sferturi, Cîrstea şi-a asigurat 78 de puncte WTA şi un cec în valoare de 4.758 de euro.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*