Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Sorana Cîrstea, o nouă cădere în clasamentul mondial

TENIS: Sorana Cîrstea, o nouă cădere în clasamentul mondial 

Foto: radioiasi.ro

Cariera sportivă a Soranei Cîrstea continuă să meargă din rău în mai rău. Tenismena dâmboviţeană a cunoscut la începutul acestei săptămânii o nouă cădere în clasamentul WTA. După ce şi-a anunţat retragerea de pe tabloul principal al turneului de la Rio de Janeiro, din cauza problemelor de la umăr, picajul sportivei târgoviştene a înregistrat o nouă turnură.

Astfel, neparticiparea la concursul din Brazilia a împins-o pe Sorana să coboare pe locul 143 în ierarhia mondială, cu doar 389 de puncte acumulate. Pentru tenismena dâmboviţeană, această poziţionare este cea mai slabă din carieră. Dintre jucătoarele românce, cel mai bine, în clasamentul WTA, stă Simona Halep, care se situează pe locul 3, cu 6.751 de puncte acumulate, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a reuşit să cucerească Turneul Premier 5 de la Dubai.

Alte tenismene din România care se mai regăsesc în top 100 sunt Irina Begu (33 -1.433 p), Monica Niculescu (62 – 853 p) şi Alexandru Dulgheru (94 – 602 p). Pe primele două poziţii ale ierarhiei mondiale se clasează Serena Williams (SUA) şi Maria Sarapova (Rus), unde prima a acumulat 9.592 de puncte şi a doua 8.210.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*