Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Rio de Janeiro

TENIS: Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Rio de Janeiro 

sorana 2

Sorana Cîrstea s-a reinvetat în Brazilia! Jucătoarea de tenis din Târgovişte a renăscut din propria cenuşă pe continentul sud-american şi a ajuns să fie de neoprit. Ultima performanţă dobândită de dâmboviţeancă în Ţara cafelei a fost calificarea în semifinalele turneului WTA de la Rio de Janeiro, dotat cu premii în valoare totală de 226.750 de dolari.

Pentru a-şi asigura un loc în careul de aşi al concursului, Sorana a învins-o pe muntenegreanca Danka Kovinic (50 WTA), în două seturi, 6-1, 6-2, la capătul a 85 de minute. În semifinale, Cîrstea va da peste amerinaca Shelby Rogers, jucătoare aflată pe locul 131 mondial.

Accesul în penultimul act al turneului i-a adus dâmboviţencei în cont 110 puncte WTA şi un cec în valoare de 11.500 de dolari. Mai mult ca sigur punctele obţinute la acest concurs o va propulsa pe Sorana să urce de săptămâna viitoare în apropierea locului 150 din ierarhia mondială.

Târgovişteanca s-a calificat într-o nouă semifinală a unui turneu WTA după o pauză de aproape trei ani. Ultimul concurs în care a reuşit o astfel de performanţă a fost cel de la Toronto, din august 2013. Tot, în acest an, în Brazilia, Cîrstea şi-a adjudecat turneul ITF de la Bertioga şi a devenit finalistă la cel de la Guaruja.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*