Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la turneul Premier de la Madrid

TENIS: Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la turneul Premier de la Madrid 

sorana 3

Evoluţie fără greşeală pentru Sorana Cîrstea la turneul Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de dolari. Dâmboviţeanca (127 WTA), beneficiară a unui wild-card din partea organizatorilor, s-a calificat în sferturile de finală ale concursului din Spania. Pentru a accede în noua fază a întrecerii, târgovişteanca a învins-o în optimi pe germanca Laura Siegemund (44 WTA), cu scorul de 6-4, 7-6 (9). „Sori” a tranşat disputa cu jucătoarea din Germania în două ore şi şapte minute.

În faza sferturilor, dâmboviţeanca o va întâlni pe slovaca Dominica Cibulkova, jucătoare aflată pe locul 38 în ierarhia WTA. În primele tururi ale întrecerii din capitala Spaniei, Sorana a trecut, pe rând, de sârboaica Jelena Jankovic (6-4, 6-2) – turul 1 şi muntenegreanca Danka Kovinici (6-3, 7-5) – turul 2. Calificarea în sferturi la „Caja Magica” a adus în contul târgoviştencei 215 puncte WTA şi un cec în valoare de 114.560 de dolari.

În noua fază a turneului madrilean, România are calificate nu mai puţin de patru repezentante. Pe lângă Sorana, în sferturi, au mai acces Simona Halep, Irina Camelia Begu şi Patricia Ţig. În ceea ce le priveşte pe Halep şi Begu, acestea se vor duela în meci direct, astăzi, pentru un loc în semifinalele turneului.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*