Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Taifunul românesc! Simona Halep este favorită la câştigarea Wimbledonului

TENIS: Taifunul românesc! Simona Halep este favorită la câştigarea Wimbledonului 

Foto: deschide.md

Tenismena din România, Simona Halep are o prestație deosebită și la cel mai tare turneu din lume, cel de la Wimbledon. Pe malurile Tamisei, în optimi, Simona s-a distrat cu Zarina Diyas, din Kazahstan, de care a trecut în două seturi, 6-3, 6-0. Constanțeanca a avut o prestație fără cusur. A cedat doar trei game-uri. În acest fel s-a calificat pentru prima data în carieră în sferturile de finală ale prestigiosului turneu londonez. A mai egalat o performanță a Virginiei Ruzici, acum îndrumătoarea ei, care a evoluat în această fază, la Wimbledon, în 1978 și 1981.

Ieri, Halep a avut un meci greu cu nemțoaica Sabine Lisicki (locul 19 în clasamentul WTA). Până la acest meci, românca s-a confruntat cu Lisicki de trei ori și a trimfat în două rânduri. Și de această dată, Simona ne-a umplut inimile de bucurie. A fost impresionantă. A controlat clar ostilitățile și a câștigat fără probleme cu 6-4, 6-0. Nemțoaica nici nu a mișcat. Doar în primul sfert, Simona a avut ceva emoții, când a fost condusă cu 1-4. De la acest scor a câștiga 11 game-uri, fără să piardă vreaunul. A dat recital pe iarba londoneză. Taifunul Simona s-a abătut peste terenul Sabinei, care parcă era incababilă de ripostă.

În tribunele cochetei arene londoneze, Halep a avut și admiratori de vază. Printre ei, prințul moștenitor al Coroanei Britanice, Williams.

În semifinale, dobrogeanca noastră se va duela cu Eugenie Bouchart. Canadianca de 20 de ani a trecut de Angelique Kerber cu 6-3, 6-4. Cealată semifinală va fi disputată între Lucie Safarova și Petra Kvitova. După cum decurg ostilitățile, Simona este favorită la cucerirea Wimbledonului. În toate cazurile nu va pierde locul trei mondial, dar poate ajunge pe poziția a doua în clasamentul WTA.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*