Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 7, 2019
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Un culoar formidabil pentru Simona Halep, la Wimbledon

TENIS: Un culoar formidabil pentru Simona Halep, la Wimbledon 

AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET

Londra, capitala Angliei, poate deveni orașul fericirii pentru Simona Halep. După ce a disputat, în premieră, o finală de Mare Slem, la Paris (Roland Garros), Halep dansează pe iarba de la Wimbledon. Știe să stăpânească geometria terenului de tenis. Are valoare. Este un fenomen.

Compatrioata noastră a trecut de turul trei după ce a învins-o pe elvețianca de 17 ani Belinda Bencic, cu 6-1, 6-4. A fost o victorie care nu a lăsat loc de comentarii și analize. Simona a zburdat pe iarba londoneză. Tenismena din Țara Cantoanelor, numărul 71 mondial, este asemănată deseori, cu Martina Hinghis.

Pe gazonul englezesc de lângă Big Ben, constănțeanca poate realiza performanța vieții. Poate intra definitiv în istoria tenisului. Are un culoar favorabil după ce principalele favorite, Na Li și Serena Williams, aflate pe aceeași parte a tabloului cu Simona Halep, au fost eliminate prematur. Erau adversare dificile pentru oricine. Nimeni nu se aștepta să fie eliminate atât devreme. Americanca este la al treilea turneu de Mare Premiu, din anul 2014, când nu ajunge în fazele superioare ale competiției. Liderul mondial a fost eliminat de franțuzoaica Alize Cornet. Nu a fost scoasă atât de devreme din concurs din anul 2005, în turul trei.

Astăzi, Simona va evolua împotriva unui adversar mai slab cotat, Zarina Diyas, din Kazahstan. Tenismena din Constanța va disputa în premieră, un joc în optimile de finală de la concursul londonez. Ajunsă în a doua săptămână la Wimbledon, românca pornește cu șansa întâi în fața lui Diyas. Cele două tenismene s-au mai duelat, în acest an, la Ausralian Open, iar Halep a câștigat fără probleme cu 6-1, 6-4.

Cum spuneam, fără Serena Wiliams și Na Li, eliminate la turneul de pe malurile Tamisei, Halep are un culoar favorabil pentru a ajunge în finală și chiar pentru a o câștiga.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*