Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 13, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Vasile Duţă a câştigat „Cupa de iarnă Dinamo-Babolat”

TENIS: Vasile Duţă a câştigat „Cupa de iarnă Dinamo-Babolat” 

tenis

Numărul trofeelor cucerite de tenismenul dâmboviţean Vasile Duţă s-a mărit începând de la sfârşitul săptămânii trecute. Sportivul legimat la CS Târgovişte a devenit câştigătorul „Cupei de Iarnă Dinamo-Babolat”, la categoria 12 ani. Elevul lui Sorin Erlic a reuşit să intre în posesia trofeului după ce l-a învins în finală pe Mihai Fătu (AS Tenis Club Bucureşti), cu scorul de 7-5, 5-7, 6-1.

Până la înfruntarea din ultimul act al turneului, Vasilică a trecut pe rând de Cosmin Tănase (CSA Steaua Bucureşti) 6-1, 6-0- turul 1, David Radu (CS Tenistar Târgu Jiu) 6-0, 6-4 – turul 2, Dario Ciobotaru (CS Dinamo Bucureşti) 6-0, 4-6, 6-0 – sferturi de finală şi Ştefan Diaconu (CS Dinamo Bucureşti) 6-0, 6-1 – semifinale. Tenismenul târgoviştean a început concursul din postura de cap de serie numărul 1.

Pe podium şi la dublu

La „Cupa de Iarnă Dinamo-Babolat” Vasile Duţă a făcut o figură frumoasă şi pe tabloul principal de dublu, alături de colegul său de la CS Târgovişte, Andrei Voican. La capătul unor meciuri extrem de disputate, perechea dâmboviţeană a reuşit să termine concursul pe locul 2, după ce a cedat în finală, în faţa duo-ului de la AS Tenis Club Bucureşti, Mihai Fătu/ Cristian Gheorghiu, cu scorul de 4-6, 6-4, 7-10. În schimb, până la disputa din ultimul act, binomul târgoviştean a trecut la pas de meciurile din turul 2 şi semifinale.

Andrei Voican a terminat pe locul 3

În ceea ce-l priveşte pe Andrei Voican, acesta a finalizat turneul bucureştean, la individual, pe locul 3, după ce s-a oprit în semifinale. Sportivul pregătit de Pompiliu Nedelcu a fost întrecut în penultimul act al concursului de Mihai Fătu, în două seturi, 6-2, 6-1. În primele faze ale întrecerii găzduite de Clubul Sportiv Dinamo, Voican (cap de serie numărul 2), a trecut de Vlad Turcanu (CS Sportul Stundenţesc) 6-1, 6-1- turul 1, Maxim Cazac (AS Intertenis Club Botoşani) 6-1, 4-6, 6-0 – turul 2 şi Mihai Coman (Tenis Club Atlas Craiova) 6-4, 7-5, în sferturile de finală.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*