Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » TENIS: Vlad Breazu şi Vasile Duţă asaltează „Izida Cup” din Bulgaria

TENIS: Vlad Breazu şi Vasile Duţă asaltează „Izida Cup” din Bulgaria 

tenis  breazu - duta

Pentru tenismenii dâmboviţeni Vlad Breazu şi Vasile Duţă a sosit timpul să confirme şi în turneele internaţionale. Cei doi sportivi legitimaţi la CS Târgovişte vor merge la sfârşitul acestei săptămâni în Bulgaria, pentru a participa la „Izida Cup”, una dintre cele mai puternice competiţii de tenis Under 12, din sud-estul Europei.

Ambii tenismeni coordonaţi de Sorin Erlic îşi propun să obţină cele mai bune rezultate la întrecerea găzduită de localitatea Dobrich. La concursul din Bulgaria, Breazu este prezent pe tabloul principal, iar Duţă va fi nevoit să joace în calificări pentru a ajunge pe acesta.
Antrenorul secţiei de tenis de la CS Târgovişte este încrezător că unul dintre cei doi sportivi are potenţialul necesar de a pătrunde în sferturi sau în semifinalele turneului.

„Ambii copii sunt destul de valoroşi la această categorie de vârstă. Am încredere în ei, că vor face figuri frumoase la Dobrich. Sper ca măcar unul să urce cel puţin în sferturi şi, de ce nu, în semifinale. Mi-aş dori enorm ca unul dintre ei să calce, la acest turneu, pe urmele colegului lor Radu Papoe”, ne-a declarat Sorin Erlic.

Alţi tenismeni români care vor mai lua parte la „Izida Cup” în acest an mai sunt: Mihnea Zaharia, Matei Palcău, Liviu Zamfirache, Răzvan Aghion, David Voinea, Alin Fătu şi Dario Ciobotaru, unde primul este calificat pe tabloul principal, iar ceilalţi vor evolua în calificări.

Radu Papoe, câştigător la ultima ediţie a turneului

România a fost reprezentată la înălţime de tenismenii târgovişteni şi la ultima ediţie a turneului din Bugaria. În urmă cu un an, Radu Papoe a reuşit să iasă învingător la „Izida Cup”, după ce l-a învins în finală pe bulgarul Anthony Genov, cu scorul de 6-0, 6-1. De asemenea, Vasile Duţă s-a oprit în optimile de finală ale întrecerii. Aşadar, există toate premisele ca şcoala de tenis târgovişteană să urce din nou pe cele mai înalte culmi la turneul din Bulgaria.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*