Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » TENSIUNE: Ape tulburi în PSD, înainte de congresul din 10 martie!

TENSIUNE: Ape tulburi în PSD, înainte de congresul din 10 martie! 

Sursa foto: Adevărul

Înainte de congres, apele sunt destul de agitate în PSD. Sunt destui lideri care nu privesc cu ochi buni spre data de 10 martie 2018, când, spun ei, Liviu Dragnea face o mutare prin care doreşte să-şi consolideze poziţia şi să aranjeze în funcţiile de vicepreşedinţi, bineînţeles prin joc democratic, persoanele care îi sunt fidele.

Şi-au arătat până acum, mai mult sau mai puţin, nemulţumirea: Gabriela Firea – primarul general al Capitalei, Ecaterina Andronescu – fost ministru al Educaţiei, Marian Oprişan – preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi Codrin Ştefănescu – secretar general adjunct PSD, luat şi el în colimatoriu de Dragnea.

Nu se cunoaşte încă poziţia lui Niculae Bădălău de la Gurgiu, care a îndeplinit până acum funcţia de preşedinte executiv, nici cele ale fostului premier Mihai Tudose şi Adrian Ţuţuianu – fost ministru al Apărării.

Sursele noastre spun că aceştia fie pregătesc o surpriză la congres, ceea ce este puţin probabil în actuala conjunctură, fie nu vor să mai iasă din rânduri şi, prin urmare, vor candida pentru unele funcţii în conducerea centrală a partidului sau, dimpotrivă, nu vor intra în jocul electoral intern.

Senatorul Adrian Ţuţuianu ar putea candida pentru o funcţie de vicepreşedinte regional sau chiar preşedinte executiv, dacă nu intră în joc Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării.

Codrin Ştefănescu şi-a arătat, şi astăzi, nemulţumirea faţă de ideea de a fi aleşi vicepreşedinţi pe regiuni. Această manevră, spune Ştefănescu, i-ar împiedica pe unii să-şi mai prezinte candidatura sau să mai aibă vreo şansă de a fi aleşi.

Secretarul general adjunct i-a nominalizat ca fiind în această situaţie incertă pe Şerban Nicolae şi pe Liviu Pleşoianu, voci de forţă în PSD, luptători înverşunaţi pe frontul anti-stat paralel.

Adaugă un Comentariu

*