Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » TENSIUNE: Codul de etică şi conduită PSD îi nemulţumeşte pe liderii din teritoriu

TENSIUNE: Codul de etică şi conduită PSD îi nemulţumeşte pe liderii din teritoriu 

liviu dragnea 1

Partidul Social Democrat, sub conducerea lui Liviu Dragnea, se află în cel mai prost moment al existenţei sale de 20 de ani încoace. Liderii de forţă ai formaţiunii au fost trecuţi pe linie moartă.

Acum, PSD este condus de no name, oameni care până în prezent nu au spus nimic. Tot ce a avut de elită partidul s-a dus pe apă. Până şi fostul premier Victor Ponta s-a dat la fund, dispărând de pe scena politică imediat ce şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru.

Sunt destule voci care susţin teoria că Ponta a fost lucrat de Liviu Dragnea şi că, de atunci, Victor Ponta nu mai doreşte să vorbească cu actualul şef al PSD. Mai nou, este criticat „codul de etică şi conduită” pus pe tapet de Liviu Dragnea, care, prin prevederile sale, scoate din primele rânduri o grămadă de lideri locali importanţi.

Mulţi şefi PSD din teritoriu spun că ar fi vorba de un ANI în interiorul partidului. Sunt stipulate, în codul de etică şi conduită pentru candidaţii PSD, criterii drastice pentru cei care vor să devină consilieri locali, primari, parlamentari sau vor să ocupe diferite posturi în administraţie. Nu mai pupă sprijin din partea PSD nici cei împotriva cărora s-a pornit urmărirea penală sau au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Membrii PSD care au deţinut funcţii importante în perioada comunistă, de asemenea, vor fi scoşi din primele rânduri. Nici reprezentanţii social-democraţi dovediţi ofiţeri acoperiţi sau colaboratori ai fostei Securităţi nu mai au dreptul la funcţii de primă mână.

Deocamdată, nu a început purificarea în PSD. Se aşteaptă încheierea sărbătorilor de iarnă şi apoi se va trece la represalii.

Adaugă un Comentariu

*