Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 24, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Fapte, nu vorbe!

Fapte, nu vorbe! 

ion obagilaDe 27 de ani, văd, citesc şi mă indignez de poziţia pe care o au intelectalii românii, creierele portocalii, cum mai sunt numiți contestatarii a tot ce are iz de stânga. În afară de comentarii, editoriale, eseuri, judecăţi de măsura, toate cu valoare de teorie, nu au produs nimic. Am fost de acord de multe ori cu ideile lor, le-am catalogat, prin filtrarea textului, a fi crampeie de înţelepciune, însă doar atât.

Filozofii, literaţii şi elitele lumii spirituale doar se indignă. Au început unii să înjure precum strada. De multe ori, dintr-o dorinţă aprigă de a lovi PSD, pe care intelectualitatea portocalie îl consideră a fi urmaşul Partidului Comunist, trec peste valorile firești ale democraţiei, acceptă abuzul, dau apă la moară unor instituții de forță care au sărit demult calul.

Nici eu nu îi iubesc din toată inima pe PSD-iști, deși sunt mai de stânga, așa cum ar trebui să fie orice jurnalist pus în slujba dreptății, în slujba adevarului, în slujba celor asupriţi. Nu agreez la PSD instinctul bolnăvicios de autoconservare, modul prin care își protejează tribul. Indiferent de valoarea umană, de capacitățile intelectuale, ei oferă doar membrilor propriului grup funcţii, demnități. Asa au fost mereu şi nu există intenţia de a se dezice de astfel de obiceiuri. Le place să aibă gașca lor, cu tot tacâmul de gornişti şi linguşitori. Aşa au supraviețuit atâta amar de ani, prin ajutor reciproc, prin împărţirea bucatelor!

Revenind la intelectualii care se ofuschează în spaţiul public, ar trebui să vină cu soluţii clare, concrete, de asanare a societății românești prin modele şi metode democratice, nu prin zăngănit de cătușe şi făcături politice. PNL şi USR, progenitura nu ştim încă a cui, nu sunt capabile să lumineze naţia!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*