Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Terorizaţi de un pitbull

Terorizaţi de un pitbull 

Mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe strada 8 Martie din Târgovişte (zona RAGC) ne-au sesizat că au ajuns să nu-şi mai lase copiii în faţa blocului, acum, în vacanţă, de teamă să nu fie sfâşiaţi de pitbull-ul unui vecin care locuieşte la casă.  Oamenii s-au speriat îngrozitor după ce animalul a sfâşiat o căţeluşă pechinez, chiar sub ochii stăpânei, care nu a avut cum să intervină.

Proprietarul pitbull-lui spune că acesta a „scăpat” din curte, iar el nu a ştiut. De cealaltă parte, locatarii susţin că patrupedul se plimbă liber pe stradă, fără botniţă, aşa cum cere legea şi fără să fie însoţit, aproape în fiecare zi. „Iese de foarte multe ori. Singur. Pe vărul meu l-a alergat într-o zi să-l muşte. Cum îl vedem la poartă, ne pitim, fiindcă ne este frică”, ne-au spus câţiva copii care se jucau destul de aproape de casa unde este crescut pitbull-ul.

Oamenii sunt şi mai revoltaţi după ce poliţiştii chemaţi la faţa locului în momentul în care fiorosul animal a sfâşiat căţeluşa pechineză au „binevoit” să-l amendeze pe proprietar cu fabuloasa sumă de… 10 lei!? „Întreb, retoric, dacă în locul căţeluşei era un copil, tot 10 lei îi puneau să plătească. Eu ştiu că legea spune că un astfel de câine nu are voie pe stradă fără botniţă şi fără să nu fie ţinut în lesă. Cine trebuie să aplice legea asta? Eu sau poliţiştii”, se întreabă un locatar.

Oamenii speră ca autorităţile să ia măsuri înainte să se întâmple o tragedie.Pitbull-ul lăsat liber pe străzi poate oricând să se repeadă asupra trecătorilor. Frica este cu atât mai mare cu cât în ţară au existat atâtea cazuri de acest fel.

Adaugă un Comentariu

*