Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 18, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TIMP LIBER: Cel mai mare artist blues al României, concert extraordinar la Târgovişte

TIMP LIBER: Cel mai mare artist blues al României, concert extraordinar la Târgovişte 

Sursa foto: youtube.com

A.G. Weinberger, solist consacrat al muzicii blues în România şi peste hotare, va susţine, pe 5 martie 2016, de la ora 20:30, un recital solo de excepţie la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte. Va fi o sesiune muzicală excepţională, o seară de blues şi jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX.

„Considerat de către critici Mr. Blues al României, iar de către B.B. King «un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă», el îşi continuă misiunea sa cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credintă pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

Anul acesta, concertele sale poarta titlul generic GRINGO DE ROMÂNIA, iar piesele aduse în faţa publicului stau sub semnul celor de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale, pe care în Romania doar AG Weinberger le cântă”, se arată într-un comunicat remis de către Teatrul Tony Bulandra.

Rezervări bilete la numărul de telefon 0245.210.046 sau prin reţeaua Eventim, e-mail: contact@tonybulandra.ro; tm_tgv@yahoo.com, program Casa de bilete: luni-joi: 08:00-15:00; vineri-sâmbătă-duminică: 13:00-19:00. Preţul biletului este 25 de lei.

Portret AG Weinberger-The Transylvanian Guitar Man

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gîndirea despre viaţă îl definesc ca fiind ‘întaiul misionar al muzicii Blues’, fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

În noiembrie 2003, AGWeinberger s-a întors acasa învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records. „Nashville Calling”, întîiul album american semnat AGWeinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din România care a atins o astfel de performanţă artistică la nivel mondial.

In 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii ‘Acadeaua – cea mai dulce emisiune’, difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2.

Tot în 2011 a fost decorat cu ‘Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler’, de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Adaugă un Comentariu

*