Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TIMP LIBER: Descoperă Grădina Zoologică din Târgovişte şi nu vei regreta alegerea făcută! FOTO

TIMP LIBER: Descoperă Grădina Zoologică din Târgovişte şi nu vei regreta alegerea făcută! FOTO 

zoo targoviste 8

Grădina Zoologică din Târgovişte constituie destinaţia ideală pentru cei care îşi doresc să se liniştească în sânul naturii şi în acelaşi timp să nu se îndepărteze prea mult de oraş. Dacă vă mai dezvăluim şi faptul că puteţi admira aici, într-un cadru natural deosebit, animale şi păsări de pe toate continentele, suntem siguri că v-am captat atenţia. Şi încă ceva! Grădina Zoologică din Târgovişte este cea mai veche din România, începuturile sale pierzându-se în epoca medievală, atunci când domnitorul Petru Cercel muta capitala ţării de la Bucureşti la Târgovişte, în anul 1583.

Grădina Zoologică din Târgovişte se întinde pe o suprafaţă de 4 hectare şi deţine 80 de specii de păsări şi animale, dintre care unele sunt unicat în România: hipopotamul pitic şi maimuţa Mangabi negru cu moţ. Pentru toate aceste motive, municipalitatea a decis să introducă Grădina Zoologică într-un circuit turistic. Prin urmare, anul acesta va continua programul de modernizare şi reamenajare a habitatelor. Potrivit primarului Cristian Daniel Stan, vizitatorii se vor putea bucura şi de un acvariu de mari dimensiuni, cu peşti de apă dulce.

Ca element de noutate, puteţi vedea în timp real, 24 de ore din 24, datorită sistemului de monitorizare, patru habitate de la ZOO Târgovişte. Pe celelalte vă invităm să le descoperiţi la faţa locului. Cu siguranţă, nu veţi regreta! Preţul biletului de intrare este 7 lei. Copiii, studenţii şi pensionari vor achita doar 4 lei. Lunea este închis.

zoo targoviste 1 zoo targoviste 2 zoo targoviste 3 zoo targoviste 4 zoo targoviste 5 zoo targoviste 6 zoo targoviste 7

Adaugă un Comentariu

*