Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TIMP LIBER: Descoperă izvorul cu apă tămăduitoare din Peştera Ialomiţei

TIMP LIBER: Descoperă izvorul cu apă tămăduitoare din Peştera Ialomiţei 

pestera ialomitei 1

Judeţul Dâmboviţa este binecuvântat cu bogăţii naturale unice. Astăzi ne oprim la Peştera Ialomiţei din Bucegi, redeschisă publicului în luna iulie, după definitivarea unui proiect pentru punerea în valoare, finanţat din fonduri europene nerambursabile, care a presupus refacerea căilor de acces în peşteră şi a instalaţiilor electrice, înlocuirea podeţelor şi scărilor interioare, amenajara unui punct de informare turistică şi modernizarea platformei de la intrarea pe traseul vizitabil.

pestera ialomitei 2

Legendele spun că în Peştera Ialomiţei s-ar găsi o piatră pe care Zalmoxe ar fi dăruit-o oamenilor şi, dacă o atingi, ţi se îndeplinesc dorinţele. Se mai spune că aici şi-ar fi îngropat dacii comorile, iar pasionaţii de paranormal susţin că Peştera Ialomiţei este puternic încărcată energetic. Cei care parcurg traseul de circa 460 de metri vor fi mai luminoşi, mai liniştiţi şi mai neobosiţi atunci când vor ieşi din peşteră.

De asemenea, sunt mulţi cei care povestesc despre „izvorul cu apă vie” din Peştera Ialomiţei, pe care îl veţi identifica uşor întrucât se găsesc în preajmă numeroase icoane. Se pare că dacă veţi bea apa aceasta de o culoare aparte, cunoscută drept apa sfântă a dacilor, vă veţi simţi pe loc mai bine, indiferent de ce boală aţi suferi. Se presupune că izvorul subteran ar trece peste zăcăminte masive de argint şi din această cauză ar avea puritate maximă. Cercetătorii au avansat ideea că la mijloc ar fi anomalii geo-magnetice şi de aceea apa are o încărcătură bacteriologică zero.

pestera ialomitei 3

Peştera Ialomiţei este deschisă de marţi până duminică, între orele 09:00 – 18:00. Taxa de intrare este 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

În această perioadă a anului, puteţi ajunge la Peştera Ialomiţei pe drumul ce porneşte din satul Glod, comuna Moroeni, şi urcă pe lângă Sanatoriul TBC. Maşina trebuie să fie obligatoriu echipată de iarnă. Traseul Cota 1000 – Cabana Cuibul Dorului – Dichiu – Peştera Ialomiţei este închis circulaţiei.

pestera ialomitei 4

Adaugă un Comentariu

*