Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TIMP LIBER: Două spectacole, gratuit, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte

TIMP LIBER: Două spectacole, gratuit, la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte 

Sursa foto: Platforma de Teatru Politic

Miercuri – 9 martie şi duminică – 13 martie, de la ora 19:00, Platforma de Teatru Politic şi Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte vă invită să vizionaţi, gratuit, spectacolele „Ce-am fi dac-am şti. Feerie politică protestatară” şi „Pentru că Meriţi”. Intrarea se face pe bază de rezervare la telefon 0729.743.952.

  • „Ce-am fi dac-am ști” (9 martie, ora 19:00, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște) este un proiect teatral de documentare și ficționalizare a istoriei mișcărilor muncitorești de rezistență din România, din 1918 până în 2000. Este o feerie politică în care dimensiunea utopică a istoriei și cea profund realistă se întrepătrund într-un demers de cercetare performativă a acțiunilor contestatare de revoltă împotriva nerespectării unor drepturi fundamentale, împotriva delegitimării unor clase sociale care, prin acțiunile lor radicale, au marcat secolul XX.

 

  • „Pentru că Meriți” (13 martie, ora 19:00, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște) propune analiza prin teatru a condiției, abuzurilor şi presiunilor la care sunt supuse femeile în România. „Pentru că Meriți” pune accentul în mod deosebit pe acele abuzuri legate de puterea de decizie a femeilor asupra propriului lor corp. Propunerea legislativă privind înființarea, funcționarea și organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină, interzicerea avorturilor și raportarea bărbaților români la conceptul de emancipare a femeii în anul 2015 sunt subiecte explorate în spectacol printr-un proces creativ de artă activă atât observațional cât și ficțional.

 

TRAILER – Ce-am fi dac-am ști. Feerie politică protestatară

Platforma de Teatru Politic este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”.

Adaugă un Comentariu

*